Sex Education

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sex Education

5 dingen die je moet weten voordat je Sex Education seizoen 3 gaat kijken

|
|

Laatste update:

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: seizoen 3 van Sex Education verschijnt morgen (17 september) op Netflix! Om de voorpret te vergroten, hebben we wat dingen op een rijtje gezet die handig (of gewoon leuk!) zijn om te weten voordat je begint aan het derde seizoen.

1. Even terugblikken: dit gebeurde er in seizoen 2

Omdat we zo lang moesten wachten op dit derde seizoen (iets met een wereldwijde pandemie), even een kleine opfrisser. Waar eindigden onze favoriete personages in seizoen 2?  We vliegen er even snel doorheen. Allereerst Otis en Maeve. We zagen dat Maeve zich eindelijk kwetsbaar durfde op te stellen en aan Otis toegaf dat ze hem toch ook wel leuk vond, waarop Otis, op z’n zachtst gezegd, nogal lullig reageerde. Want waarom wachtte ze daarmee tot hij in een relatie zat met Ola? En dan was er ook nog dat beruchte feest bij Otis thuis - dat huis kun je trouwens gewoon huren! - waarbij een dronken Otis zichzelf volledig voor lul zette...

Over Ola gesproken: aan het einde van seizoen 2 realiseert ze zich dat ze panseksueel is en dat ze Lily toch ook wel heel leuk vindt. Ze maakt het uit met Otis, om verder te gaan met Lily.

5 dingen die je moet weten voordat je Sex Education seizoen 3 gaat kijken

Otis’ moeder Jean had het wel erg leuk met Ola’s vader Jakob. Zó leuk, dat ze er aan het einde van seizoen 2 achter kwam dat ze zwanger is… Eric, de beste vriend van Otis, heeft tijdens seizoen 2 een relatie met de superlieve Rahim, maar maakt het uit met hem omdat hij toch verliefd is op… Adam? Inderdaad, de grootste pestkop van de school, die uitgerekend tijdens een toneelstuk voor de hele school zijn gevoelens voor Eric bekendmaakte. Wil je trouwens weten wie de échte liefjes zijn van de Sex Education-acteurs? Dat hebben we voor je uitgezocht!

Maar wie kunnen er nou beter vertellen over wat er gebeurd is, dan de mensen die erbij waren? Daarom hebben Otis en Eric zelf ook even een samenvatting van seizoen 2 gemaakt, in de vorm van een hilarische nieuwsuitzending!

2. Dit kunnen we verwachten

Asa Butterfield, de acteur die Otis speelt, heeft in een interview gezegd dat er een kleine tijdssprong zal zijn. Otis is terug op school en heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij is iets volwassener en brutaler geworden. “Maar geen zorgen: hij is ook nog steeds zeer ongemakkelijk.” Ja, dat is ook wel te zien aan het plukje haar op Otis’ bovenlip wat door moet gaan als snor… En we gokken (en hopen!) dat de voicemail die Otis voor Maeve achterliet en die werd verwijderd door Jason, vast ook nog wel een staartje zal krijgen. Zal Otis de confrontatie aangaan met Jason? Hij heeft nu natuurlijk wel dat stoere snorretje! En zullen hij en Maeve dan toch eindelijk samen komen? Natuurlijk moeten we ook Ruby niet vergeten, met wie Otis seks had in seizoen 2!

5 dingen die je moet weten voordat je Sex Education seizoen 3 gaat kijken

Ncuti Gatwa speelt de flamboyante Eric, en won daar zelfs een BAFTA voor. Over zijn personage vertelde hij in een interview dat “Eric vaker teruggaat naar zijn cultuur. Die scènes waren erg speciaal.”

In seizoen 2 had Aimee een traumatische ervaring in de bus. Het is logisch dat ze tijd nodig heeft om dat te verwerken, dus daar zullen we in dit derde seizoen meer over te zien gaan krijgen. Actrice Aimee Lou Wood heeft hierover gezegd: “Iemand moet tegen haar zeggen: het is oké dat je voor altijd bent veranderd. In seizoen 3 wordt ze een feminist, terwijl ze geen idee heeft wat dat inhoudt. Dat maakt het heel grappig.” Ook Aimee won, heel terecht, een BAFTA voor haar rol.

3. Er is een nieuw schoolhoofd

Naast deze oude, vertrouwde personages zijn er dit seizoen ook een aantal nieuwe toevoegingen aan de cast. De grootste verandering is dat er een nieuw schoolhoofd is. We maken kennis met ‘Hope’, gespeeld door Jemima Kirke (die je misschien kent van de populaire serie Girls). Zij was vroeger zelf een leerling op Moordale en het is haar taak en missie om de school weer representatiever te maken. In de eerste beelden zien we bijvoorbeeld dat de piemels op de kluisjes worden weggehaald en dat de leerlingen nu uniformen moeten dragen.

4. Meer nieuwe personages

Daarnaast zullen we Harry Potter-acteur Jason Isaacs zien als Peter Groff, de oudere broer van het vorige schoolhoofd (en dus de oom van Adam). We wisten al dat Michael, de vader van Adam, bij hem ging wonen na de scheiding. Met zo’n grote naam is de kans ook groot dat dit geen lullig bijrolletje zal zijn. Tot slot zullen we kennismaken met Cal, een non-binaire student die het niet bepaald kan vinden met het nieuwe schoolhoofd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Er komt (waarschijnlijk) een vierde seizoen

Laten we vooropstellen dat je met Netflix nooit zeker weet of een serie wel of niet doorgaat. Maar met zo’n hitserie is de kans wel groot. Kostuumontwerper Rosa Dias heeft al het één en ander losgelaten over een eventueel vierde seizoen. Volgens haar is het einde van seizoen 3 ‘nogal interessant’. “Het wordt heel interessant om te zien wat ze gaan doen in seizoen 4, als die er komt. Dat wordt een grote uitdaging voor de schrijvers.”

Ook screenwriter en bedenker van de serie Laurie Nunn heeft al gezegd dat ze hoopt dat de serie doorgaat, misschien ook zelfs ná seizoen 4. “Zolang mensen het nog willen en er verhalen zijn om te vertellen.” Met dat eerste zit het in elk geval wel goed, want wij (en velen met ons) kunnen niet wachten om te zien hoe het verdergaat met de leerlingen (én familie) van Moordale!

Bingen maar! Seizoen 3 van Sex Education is vanaf morgen (17 september) om 09:00 uur te zien op Netflix. Dat wordt een heerlijk weekend!

Lees verder