Recensie Outer Banks seizoen 3 – ‘De populaire avonturenserie wordt ieder seizoen beter en spannender’

Met de terugkeer van een oude bekende en een nieuwe schat om te zoeken, is ook het derde seizoen van Outer Banks weer een heerlijk avontuur, waarbij je eventjes je hersens uit kunt schakelen.

Door Ruben Praster
Outer Banks seizoen 3
© JACKSON LEE DAVIS/NETFLIX

Aan het einde van het tweede seizoen spoelde de vriendengroep aan op een onbewoond eiland. Dat klinkt als een drama, maar de Aasvissen hebben daar juist de tijd van hun leven. En wanneer ze na een maandje gered worden, is niet iedereen daar even blij mee. Veel tijd om te klagen, hebben ze niet, want de vrienden komen direct weer terecht in een nieuw avontuur.

Opnieuw op de vlucht

Een steenrijke schatjager is een mythische gouden stad op het spoor en weet zeker dat de Aasvissen hier meer over weten, waardoor de vriendengroep opnieuw moet vluchten. Origineel is dat niet en het doet denken aan het begin van het tweede seizoen, maar de spannende achtervolgingen door het prachtige Barbados leiden al snel de aandacht af en zorgen ervoor dat je direct op het puntje van je stoel zit.

Schatten stelen en vrienden redden

Outer Banks is geen serie die het wiel opnieuw uit probeert te vinden, maar de Netflix Original doet ieder seizoen een geslaagde poging om iets beter en spannender te worden. De achtervolgingen zijn van een hoger niveau en de makers weten steeds weer een originele situatie te bedenken waarin de hoofdpersonen de gevaarlijkste capriolen uithalen om een schat te stelen of een vriend te redden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Outer Banks seizoen 3
© Jackson Lee Davis/Netflix

Actie en drama

Het derde seizoen zit bomvol actie, maar dit gaat nooit vervelen. De spannende scènes zijn altijd een belangrijk onderdeel van het verhaal en wanneer de helden even een momentje krijgen om tot rust te komen, wordt de actie afgewisseld met sterk drama. Want ook al overleven de Aasvissen de grootste gevaren, het blijven gewone tieners die worstelen met ouders, school, relaties en hun toekomst.  

Big John

Er lijkt bijvoorbeeld iets moois op te bloeien tussen JJ (Rudy Pankow) en Kiara (Madison Bailey), maar uit angst om Pope (Jonathan Daviss) te kwetsen, doen ze hun best om die gevoelens te negeren. En John B (Chase Stokes) ontdekt dat zijn vader nog steeds leeft, maar het is de vraag of hij daar blij mee moet zijn. Big John (Charles Halford) is namelijk zo geobsedeerd door het schatjagen, dat hij weinig oog heeft voor het welzijn van zijn zoon.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Outer Banks seizoen 3
© Jackson Lee Davis/Netflix

Conclusie

De combinatie van sterke, sympathieke personages en vette actie werkt in het derde seizoen nog steeds perfect en de succesformule is duidelijk nog niet uitgewerkt. Zolang de personages zich op een realistische manier blijven ontwikkelen en er een excuus is om op avontuur te gaan, kan Outer Banks nog jaren mee. Dat de serie volkomen ongeloofwaardig is, is daardoor maar een klein minpuntje.

Het derde seizoen van Outer Banks is te zien op Netflix.

Meer van Netflix