WTF-feitjes over Pokémon: The Series

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WTF-feitjes over Pokémon: The Series

WTF-feitjes over Pokémon: The Series

|
|

Laatste update:

Denk je dat een pratende Pikachu het gekste is uit 20 jaar Pokémon: The Series? Nope! Het kan nog véél gekker!

Wist je dat Ryan Reynolds niet de eerste pratende Pikachu is? Het gebeurde al eens eerder, maar toen waren de fans… not amused. Lees verder voor nóg een paar bizarre Pokémon-feitjes.

The Voice Of Machop

De stemmen van Team Rocket zijn bijna net zo bekend als die van Ash (die door een vrouw wordt ingesproken, WTF!?). James werd eerst van een stem voorzien door Bram Bart, ook bekend van vele reclames en natuurlijk Bob De Bouwer. In 2012 overleed deze meesterstemmensmid, waarna Paul Disbergen de rol overnam.

Meowth werd aanvankelijk ingesproken door Jan Nonhof, die vertrok toen Pokémon door een andere studio zou worden nagesynchroniseerd. 

Jessie verkaste wél mee. Haar naam is Hilde de Mildt.

Zij speelde een paar jaar lang een hoofdrol in Goede Tijden Slechte Tijden. Als… Sylvia! In de tekenfilm wordt dit af en toe ook doodleuk verteld. “Ik zat niet altijd bij Team Rocket: ik speelde ook een tijdje Sylvia in GTST!”

Mein Fahrrad!

Misty (Marlies Somers) volgt Ash eigenlijk alleen maar omdat hij haar fiets leende en vervolgens molde. Misty wacht al 20 jaar tot Ash haar een nieuwe fiets geeft!

Onzichtbaar

Zoals je misschien wel weet, werd sowieso één aflevering van de serie geschrapt omdat hij epileptische aanvallen veroorzaakte, ééntje omdat er met pistolen werd gezwaaid, en was er ook nog iets met zwaaiende nepborsten…

Daarnaast werden ook nog een paar episodes verwijderd omdat ze niets toevoegden aan het verhaal (dit noemen we een ‘omgekeerde Dragonball’) én... vanwege de Pokémon Jynx.

Omdat er geklaagd werd dat Jynx een soort karikatuur is van een zwarte vrouw, werd deze Pokémon vervolgens zo min mogelijk vertoond. Andere afleveringen werden tijdelijk niet vertoond: vaak gingen deze over natuurrampen zoals aardbevingen en tsunami’s.

Wat zeg je, Pikachu?

Ryan Reynolds gaat momenteel best lekker als Detective Pikachu, waarin voor het eerst een pratende Pokémon de hoofdrol speelt. Okee, Meowth had het zichzelf ook geleerd, maar Detective Pikachu is de eerste live-action-film met pratende pocket monsters.

Toen Pikachu eerder zomaar begon te praten, in de animatiefilm Pokémon The Movie: I Choose You, waren bioscoopgangers er… níet blij mee!

Ja, nee, doe dan inderdaad Ryan Reynolds maar!

Hoe lang is een Onyx?

De Pokémon-anime is al sinds 1999 in Nederland te zien. De serie begon op Fox Kids, en is nu te checken op Disney XD en RTL7. De afleveringen staan op de site Pokemon.nl én op Netflix.

In totaal zijn er 1022 afleveringen, exclusief de verboden episodes…

Tralalarattata

De eerste intro van Pokémon is nooit in het Nederlands opgenomen, vanaf de Johto-serie gebeurde dit wel. Hoe populair het originele lied is blijkt de laatste jaren in de Top 2000. Vorig jaar stond het lied van Jason Paige op 115!

Dat is dus boven Smoke On The Water van Deep Purple, Paradise City van Guns ‘n Roses én Yesterday van The Beatles!

Nóg mooier vinden we trouwens de Pokérap, mits alle Pokémon het gezicht van Nicolas Cage hebben.

Lees verder