De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

|
|

Laatste update:

Dus jij wilt the very best worden? Poets dan je Pokémon-kennis op met dit toplijstje! Hierin zetten we namelijk 10 partyfeitjes over de franchise op een rijtje. Op die manier kun jij je op 8 mei met goed fatsoen in de bioscoop vertonen voor Pokémon: Detective Pikachu.

1. Pokémon als echte hobby

De man die Pokémon bedacht, putte daarbij inspiratie uit zijn eigen jeugd. Deze Satoshi Tajiri had namelijk één grote hobby: het vinden en verzamelen van insecten. Zijn idee kreeg verder vorm toen hij twee kinderen zag spelen met een kabel. Hij stelde zich voor dat er insecten langs de kabel kropen. Vinden, vangen, uitwisselen; de bouwstenen van Pokémon!

2. Move over Pikachu

Wist je dat de makers van Pokémon in eerste instantie een hele andere sidekick voor Ash in gedachten hadden? Als zij dit plan door hadden gezet, was niet Pikachu maar Clefairy de mascotte van de serie geworden!

De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

3. Uri Geller klaagde Pokémon aan

In het jaar 2000 sleepte de lepelbuigende illusionist Uri Geller gamebedrijf Nintendo voor het gerecht. Hij beweerde namelijk dat Nintendo zonder zijn toestemming zijn identiteit en gelijkenis had toegeëigend. Geller had het daarbij specifiek over de Pokémon Kadabra. Geller ging zelfs zo ver om de Pokémon kwaadaardig en occult te noemen…

4. Een gevaar voor de gezondheid?

In een aflevering van de Pokémon-anime werd gebruik gemaakt van een scène met flitsen rood en blauw licht. Dit leidde bij veel Japanse kijkers tot toevallen, stuiptrekkingen en het verlies van bewustzijn. Na dit incident verdween Pokémon een poos van de Japanse buis. Toen de oorzaak duidelijk werd, hervatte Pokémon zijn uitzendingen, maar dan wel met aangepaste lichteffecten.

De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

5. Pokémon voor volwassenen

Bovenstaande Pokémon-aflevering was echter niet de enige die van de tv gehaald werd. We noemen een aflevering waarin James zich een paar opblaasborsten laat aanmeten en een aflevering waarin Ash een geweer tegen zijn koppie gedrukt krijgt… Gezellig!

6. Verborgen boodschap in de theme song?

Persoonlijk horen wij het niet, maar er zijn talloze mensen die er heilig van overtuigd zijn dat er verborgen boodschappen opgenomen zijn in de Pokémon theme song. Als je deze achterstevoren afspeelt, schijn je “All must die” te horen...

7. Real life Pokémon-geld

In 2001 werd er op het eilandje Niue in de Stille Oceaan een serie munten uitgegeven met daarop afbeeldingen van Pokémon. De munten waren niet eens alleen voor de sier: je kon er ook echt mee betalen. Pikachu stond bijvoorbeeld op het muntje van $1. Later volgde overigens ook nog Star Wars-geld!

8. Mewtwo zijn voice actor gebruikte een pseudoniem

In de aftiteling van Pokémon: The First Movie (ook wel Mewtwo Strikes Back) zie je dat de stem van Mewtwo is ingesproken door ene Philip Bartlett. Dat is echter niet zijn echte naam! De acteur heet namelijk eigenlijk Jay Goede. Deze Goede vond voice acting destijds nogal minderwaardig, zodat hij er op stond een alias te gebruiken. Gelukkig vindt hij het inmiddels echter een eer om met Pokémon geassocieerd te worden!

De 10 very best partyfeitjes over Pokémon

9. Foutjes in de film

En we blijven nog effe bij Pokémon: The First Moviedie overigens een shiny remake krijgt. Wisten jullie namelijk dat een aantal Pokémon in de Engelse versie de verkeerde naam meekregen? Zo werd Pidgeot per ongeluk Pidgeotto genoemd, en zagen we Sandslash terug als Sandshrew. Kan gebeuren, zou je zeggen. Maar hoe ze van Scyther toch Alakazam hebben weten te maken?

10. Grappige Pokémon-namen

Hebben jullie ook zo'n zin in Pokémon: Detective Pikachu? We zijn enorm benieuwd welke pocket monstertjes we allemaal gaan zien. Niet alleen vanwege hun realistische make-over, maar ook vanwege de verdubbeling van fart jokes en de vaak grappige namen. Denk maar eens aan de fighting Pokémon Hitmonlee en Hitmonchan, die natuurlijk vernoemd zijn naar martial artists Jackie Chan en Bruce Lee!

Lees verder