Phoebe Waller-Bridge wordt mogelijk de opvolger van Indiana Jones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Phoebe Waller-Bridge wordt mogelijk de opvolger van Indiana Jones

Wordt Phoebe Waller-Bridge de nieuwe Indiana Jones?

|
|

Laatste update:

De gedachte aan het vervangen van Harrison Ford als Indiana Jones doet een beetje pijn, maar de beste man is ook al 80 jaar, dus het moet een keer. Maar of Fleabag nou de juiste keuze is?

Ok, deze zagen we niet echt aankomen, maar volgens de Engelse krant The Mail on Sunday neemt actrice en scenarioschrijver Phoebe Waller-Bridge mogelijk het stokje over van Harrison Ford in de toekomstige archeologische avonturen in de filmreeks. Phoebe kennen we natuurlijk vooral als de tegen de camera pratende hoofdpersoon in de hilarische serie Fleabag. Dus verrassend is het absoluut.

De peetdochter erft alles

Die vermeende erfopvolging komt niet helemaal uit het niets, want Phoebe is ook al te zien in de komende Indiana Jones-film, de vijfde in de reeks die in 2023 uitkomt. Daarin dost Harrison Ford zich voor de laatste keer met hoed en zweep uit als de ietwat chagrijnige archeoloog. Hij kondigde al aan dat het tijd wordt om z'n zweep aan de wilgen te hangen. Óf om 'm over te dragen, blijkt nu. Want kennelijk wordt Phoebe in de vijfde film geïntroduceerd als Helena, de pleegdochter van Indiana, of nou ja, haar karakter. Hoe en waarom is verder niet bekend.

Verloren zoon

Liefhebbers van de serie zullen toch denken: "maar hij had toch al een zoon?". Inderdaad, in de matig ontvangen vierde film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, uit 2008, zagen we Shia LeBeouf onthuld als zijn zoon. Zijn moeder was Marion Ravenwood, die we voor het eerst zagen in Raiders of the Lost Ark, de eerste film uit 1981. Een van de schrijvers van de nieuwste film liet in 2018 al weten dat Shia niet meer te zien zou zijn. Shia zei in een interview in het verleden dat hij de films die hij met Steven Spielberg maakte maar niets vond, waaronder dus de laatste Indiana Jones. Of die ongelukkige uitspraak de reden is van de verdwijntruc is niet bekend. Fans zullen er geen traan om laten, want erg populair was het karakter niet.

Veteraan van het George Lucas universum

Hoewel we Phoebe dus vooral kunnen als de heerlijk politiek incorrecte Fleabag in de gelijknamige serie op Amazon Prime Video, was ze al eerder te zien in een film uit de wereld van George Lucas, die ook Indiana Jones ooit bedacht. Al was ze toen niet erg herkenbaar. Ze speelde namelijk de droid L3-37 in Solo, A Star Wars Story, de film over een jonge Han Solo. Haar 'pleegvader' Harrison Ford zat dan weer niet in die film. Verder schreef ze mee aan No Time To Die, de laatste James Bond-film met Daniel Craig.

Grote namen

De vijfde film in de reeks, waarvan de titel nog niet bekend is, zal niet meer door Steven Spielberg geregisserd worden, maar door James Mangold. Hem kennen we het beste als regisseur van de film Logan, over X-men's Wolverine. Naast Harrison en Phoebe zijn ook Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Toby Jones en John 'Sallah" Rhys-Jones te zien. Ook is er een rol voor de Nederlandse reus Olivier Richters.

De vijfde Indiana Jones zou in mei 2023 in première moeten gaan.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder