Logan doet het goed in de Amerikaanse bios

Door Redactie
Logan doet het goed in de Amerikaanse bios

In Logan kruipt Hugh Jackman voor de laatste keer in de huid van het populaire personage Wolverine. De film heeft een succesvol openingsweekend achter de rug.

Lekker openingsweekend

2017 is nog jong, maar toch: Logan mag tot nog toe de grootste bioscoopopening van het het jaar op zijn naam schrijven. De film bracht in zijn eerste weekend in de Verenigde Staten een bedrag van bijna 91 miljoen euro in het laatje. Daarmee streeft Logan The Lego Batman Movie voorbij, die hiervoor op nummer 1 stond in het lijstje van beste openingsweekends van films in de VS. Wereldwijd leverde Logan al 144 miljoen euro op. 

Logan

De film waarin Hugh Jackman voor de laatste keer optreedt als Wolverine / Logan, speelt zich af in de nabije toekomst. Een vermoeide Logan ontfermt zich over de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

Ook in Nederland

Naast Hugh Jackman, zien we in Logan onder anderen patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook en Stephen Merchant. De film draait sinds afgelopen donderdag ook in de Nederlandse bioscopen.