Harrison Ford als Indiana Jones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harrison Ford als Indiana Jones
Hollywood

Nieuwe Indiana Jones écht de laatste voor Harrison Ford: 'Dit is het!'

|
|

Laatste update:

Harrison Ford ís Indiana Jones. Of, wás Indiana Jones. De 80-jarige acteur maakt zich op voor de release van het vijfde deel in de bekende franchise tijdens Disney's D23 Expo, maar laat weten dat hij hierna écht klaar is met de rol. ''Dit is het. Ik val nergens meer vanaf voor jullie!''

Nog een laatste keer pakt Harrison de hoed van Indy op voor Indiana Jones 5, maar dit is de laatste keer dat wij hem zullen zien als de beroemde avonturier. De acteur moet er overigens niet aan denken dat de archeoloog ooit gespeeld gaat worden door een ander, dus deze laatste film is een waardige afsluiter. Op de Disneybeurs laat hij overduidelijk emotioneel weten dat hij trots is op de vijfde in de franchise. 

'This is it!'

''This is it! I will not fall down for you again'', grapt Harrison tijdens D23 in California op het podium, waarna fans hem toejuichen. We kunnen verwachten dat de laatste Indiana Jones echt een klapper zal worden; dat belooft de acteur. ''I'm proud to say that this one is fantastic!'' Harrison -die ook nog eens gewond raakte tijdens de repetities- ontvangt een mega applaus nadat hij emotioneel wordt tijdens het praatje.

'It will kick your ass!'

''Indiana Jones is about mystery, adventure, but they also have a heart'', vertelt de acteur. ''We have a human story to tell, but it's also a movie that will kick your ass!'' Op het podium naast hem staat actrice Phoebe Waller-Bridge (bekend als Fleabag), die we -net als Mads Mikkelsen- zullen zien in het vijfde deel over avonturier Indy. 

De avonturen van Harrison als Indiana Jones

De acteur kroop voor het eerst in de huid van Indy in Raiders of the Lost Ark in 1981. Daarna was Harrison niet meer weg te denken uit de populaire franchise van de jaren '80. In de jaren daarna zagen we hem nog in Indiana Jones and the Temple of Doom uit '84 en The Last Crusade uit '89. Na bijna twintig jaar maakte de archeoloog een comeback met The Kingdom of the Crystal Skull in 2008. En nu, 15 jaar later, zal Harrison dus nog schitteren in het vijfde deel -die eind juni 2023 in de bioscopen te zien zal zijn. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder