Harrison Ford als Indiana Jones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harrison Ford als Indiana Jones

Harrison Ford: ‘Indiana Jones sterft met mij’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wie moet Harrison Ford vervangen als de roemruchte archeoloog Indiana Jones? Ford zelf heeft wel een suggestie, maar je zult er niet blij mee zijn!

‘Ik ben Indiana Jones’, meldde de acteur in de Today Show. ‘Als ik er niet meer ben, dan is Indiana Jones óók weg.’ Lachend voegt hij er nog aan toe dat het hem spijt voor zijn opvolger (die er dus niet is).

Ford leek zelf op de hoogte van verschillende geruchten die over zijn opvolging gaan. De naam van Chris Pratt zingt al een tijdje rond, en Chris Pine speelde Fords personage Jack Ryan al een keer in Shadow Recruit.

Fans van Harrison Ford schrokken zich trouwens hoedje door het nieuws! De acteur is inmiddels ook alweer 76, dus als zijn naam trending is kan het zomaar slecht nieuws betekenen... Gelukkig is de kwestie van een nieuwe Indy nog niet aan de orde!

Alden Ehrenreich nam vorig jaar de rol van Han Solo over, in Solo: A Star Wars Story. Ford had hier verder wel vrede mee, ook omdat hij niet zoveel meer om dit personage geeft. Wat hem betreft had de arme Han The Empire Strikes Back niet overleefd

Indiana Jones 5

Het personage Indiana Jones is Ford véél dierbaarder, net als de filmserie over de avonturier. Dat werd superduidelijk door de ruzie die Ford kreeg met Shia LaBeouf toen hij achteraf lacherig deed over Kingdom Of The Crystal Skull. Niet helemaal onterecht, maar je collega's afvallen doe je natuurlijk niet.

Hoewel Harrison Ford en Indiana Jones niet het eeuwige leven hebben, wordt er al wel nagedacht over hoe de geliefde archeoloog in de toekomst verder kan. Een nieuwe variant op Young Indiana Jones misschien? Of heeft de oude snoeperd misschien nog ergens een dochter rondlopen?

De nieuwe Indy-film, werktitel Indiana Jones 5, staat gepland voor juli 2021. Door gerommel achter de schermen zou het ons ook niet verbazen als het nóg later wordt.

Lees verder