Indiana Jones 5 weer vertraagd

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Indiana Jones 5 weer vertraagd

Indiana Jones 5 weer vertraagd

|
|

Laatste update:

Het geduld van Indiana Jones-fans wordt danig op de proef gesteld. Al tien jaar lang wordt er gesproken over een vijfde avontuur van de held met de hoed, en deze langverwachte nieuwe Indy-film had in juli 2020 in première moeten gaan. Maar nu blijkt dat deze datum niet meer gehaald gaat worden.

Gerommel achter de schermen

In maart vertelde Spielberg nog dat opnames voor de opvolger van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in april 2019 van start zouden gaan om de film op tijd af te krijgen voor de zomer van 2020. Het rommelt volgens vakblad Variety echter achter de schermen bij de productie, en als gevolg daarvan zullen de opnames nu enkele maanden later beginnen. Het is goed mogelijk dat de vertraging oploopt tot een heel jaar.

Solo-scenarist aangesteld

Reden voor deze vertraging is dat het scenario van Jurassic Park-schrijver David Koepp niet naar wens zou zijn geweest. Er is nu een nieuwe scenarist aangesteld in de vorm van Jonathan Kasdan. Deze zoon van Star Wars en Indiana Jones-scenarist Lawrence Kasdan schreef onlangs samen met zijn vader het script voor het matig ontvangen Solo: A Star Wars Story.

Beetje opschieten graag?!

Een beetje opschieten kan echter geen kwaad, aangezien Harrison Ford in de zomer van 2019 alweer 77 jaar oud wordt. Fans hopen nog steeds dat Ford zijn loopbaan als Indiana Jones in stijl af kan sluiten met een vijfde deel dat de bittere nasmaak van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull doet verdwijnen. Niet alle fans waren even blij met deze film, vooral vanwege de aanwezigheid van aliens en het beruchte koelkast-moment waarin de serie volgens velen iets te ver ging. ‘Nuke The Fridge’ werd zelfs een nieuwe variant op de uitdrukking ‘Jump the Shark’; het moment waarop een film of tv-serie het te bont maakt.

Lees verder