Regisseur Steven Spielberg over Indiana Jones 5

Veronica Superguide logo
Regisseur Steven Spielberg over Indiana Jones 5

Regisseur Steven Spielberg over Indiana Jones 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Steven Spielberg ontving gisteravond de Legend Of Our Lifetime-award van het Britse filmmagazine Empire. Erg leuk, maar tijdens zijn acceptatiespeech gaf de regisseur wat extra informatie over… de nieuwe Indiana Jones-film!

Tot nu toe was alleen bekend dat de vijfde film over de avontuurlijke archeoloog op 26 april 2020 uitkomt. Spielberg kondigde aan dat de opnames voor ‘Indy 5’ in april 2019 beginnen, in het Verenigd Koninkrijk. 

De regisseur schoot eerder delen van The Last Crusade in Engeland, en waarschijnlijk zullen ook de Pinewood Studios gebruikt worden voor de film. Dit complex wordt ingezet voor Star Wars-films, maar daarvan zijn er na Episode IX eventjes geen gepland. 

Indiana Old

Indiana Jones kennende zullen er nog meer landen aan de opnamelocaties worden toegevoegd, maar daarover is nu nog niets bekend. Hetzelfde geldt voor het verhaal van de film. Het enige dat we zeker weten is dat Indiana Jones 5 de eerste film is waarvan George Lucas geen enkele bemoeienis heeft met het verhaal. Het scenario wordt geschreven door David Koepp (Carlito’s Way, Spider-Man, en vele anderen).

Nóg een ding dat zeker is, is dat Harrison Fords personage de film sowieso overleeft! Disney heeft plannen om de serie na Indiana Jones 5 voort te zetten. In hoeverre Ford daar nog een rol in speelt, die loopt dan al tegen de 80, is nog niet duidelijk.

De hele speech van Steven Spielberg is hier terug te zien.

Lees verder