• Nieuws

Gaat Indiana Jones na ‘Indy 5’ verder als vrouw?

Gaat Indiana Jones na ‘Indy 5’ verder als vrouw?

In 2020 verschijnt waarschijnlijk de laatste film met Harrison Ford als archeoloog. Volgens regisseur Steven Spielberg zou de beroemde rol daarna best eens gespeeld kunnen worden door een vrouw!

Spielberg beseft dat fans misschien niet warmlopen voor het idee, maar volgens de regisseur ‘wordt het tijd dat Indiana Jones een andere gestalte krijgt’. De regisseur is er vrijwel zeker van dat de komende Indiana Jones-film de laatste is met Harrison Ford in de hoofdrol. 

Wat er daarna gebeurt met de serie ligt nog niet vast, maar een vrouwelijke avonturier is volgen hem niet uitgesloten. ‘We zouden er alleen Indiana Joan van moeten maken, en dat zou helemaal prima zijn.’ Technisch gezien zou dat niet eens hoeven, aangezien ‘Jones’ een achternaam is, maar wie zijn wij om Steven Spielberg te corrigeren?

Wie?

Het idee is niet zo gek: een mannelijke opvolger van Indy zal tot in de lengte der dagen worden vergeleken met Harrison Ford, net als Alden Ehrenreich die binnenkort te zien is als Han Solo. Het vrouwelijke Ghostbusters-team werd lang vóór de première al met de grond gelijk gemaakt; het is de vraag welke actrice het aandurft om Indiana Jones te spelen.

Spielberg maakt er een punt van dat mannelijke en vrouwelijke (hoofd)rollen in zijn films precies evenveel betaald krijgen. Voor de regisseur is het een principekwestie, omdat zijn moeder hem en zijn drie zussen praktisch alleen opvoedde.

Indiana Jones 5 staat gepland voor april 2020. De opnames voor de film beginnen in het voorjaar van 2019 in Engeland.