‘Het was een rommeltje op de set van Solo: A Star Wars Story’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Het was een rommeltje op de set van Solo: A Star Wars Story’

‘Het was een rommeltje op de set van Solo: A Star Wars Story’

|
|

Laatste update:

Over Solo: A Star Wars Story doen kwade geruchten de ronde. De regisseurs zouden niet kunnen regisseren, en de hoofdrolspeler acteerde als een kruk. Een anonieme acteur uit de film deelt zijn ervaringen.

De Amerikaanse site Vulture sprak met een (anonieme) acteur over het maken van Solo: A Star Wars Story. Veel geruchten over de rommelige opnames kloppen volgens hem of haar gedeeltelijk. Het gaat niet om een hoofdrolspeler, maar de bron heeft wel een aardige rol in Solo. Hij of zij werkte met het regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller én met Ron Howard, die de regie overnam.

Druk

Lord en Miller regisseerden eerder Het Regent Gehaktballen, 21 Jump Street en het succesvolle The Lego Movie. Volgens de acteur was de druk, die bij een Star Wars-film hoort, te groot voor het duo. ‘Het zijn goede regisseurs, maar ze waren niet voorbereid op Star Wars.’ Lord en Miller maakten een onzekere indruk op de bron, en bléven maar takes opnemen. Een maand nadat de opnames begonnen, werden Lord en Miller van de film afgehaald.

Volgens Vulture was het effect van de ervaren Ron Howard meteen merkbaar op de set. ‘Howard wist precies wat hij wilde, en dwong meteen respect af bij de cast.’

Nog een keer, met gevoel!

Een andere pijnlijke kwestie tijdens de opnames van Solo, was dat er een acteercoach werd ingehuurd voor hoofdrolspeler Alden Ehrenreich. Star Wars-fans vroegen zich hardop af wat er in hemelsnaam aan de hand was. Volgens Vulture was Ehrenreich er zelf ook niet blij mee, maar heeft de coach hem wél goed geholpen.

‘LucasFilm wilde eigenlijk maar één ding: dat hij Harrison Ford kopieerde. Alden is best een goede acteur, maar had moeite om Fords relaxte acteerstijl na te doen. Dankzij de coach werd zijn spel een stuk meer ontspannen en nonchalanter.’

Of Solo: A Star Wars Story door deze ingrepen gered wordt, durft de acteur niet te zeggen. ‘De werksfeer werd een stuk beter toen Howard het stokje overnam. Of Solo een goede film wordt durf ik niet te zeggen vóór ik hem heb gezien.’ De film draait vanaf 23 mei in de bioscoop.

Lees verder