• Superhelden
  • Marvel
  • Brandende Vraag

Wie speelt Harrison Ford in het Marvel Cinematic Universe?

Wie speelt Harrison Ford in het MCU?

Harrison Ford is één van de bekendste acteurs ter wereld, en volgens geruchten is hij gestrikt voor een rol in het Marvel Cinematic Universe. Maar welke superheld moet de 80-jarige(!) acteur spelen?

In september verschenen er sterke signalen dat Harrison Ford gevraagd is om een rol in het Marvel Cinematic Universe te spelen. De acteur kan geen spetterende actiescènes opnemen zonder een heup te breken, dus Marvel-fans vroegen zich hardop af welke rol geschikt zou zijn voor de Star Wars- en Indiana Jones-ster.

Bericht wordt geladen...

De filmpodcast The Hot Mic dénkt het antwoord te hebben. Filmjournalist Jeff Sneider sprak met een bron die bevestigde dat Ford in de rol kruipt van Thaddeus Ross. Even een opfrisser: deze rol werd eerder ingevuld door William Hurt, die begin dit jaar overleed.

Harrison Ford is een Hulk!?

Ross was betrokken bij de creatie van de Hulk, en werkte daarna veel met superhelden samen, of probeerde ze juist op te sporen. Later zou hij een eigen team leiden, de zogeheten Thunderbolts. Deze club (anti-)helden bestaat een beetje uit b-garnituur Marvel-personages en is vergelijkbaar met de Suicide Squad uit de DC-strips. In sommige comics verandert Ross trouwens zélf in een soort Hulk, maar dan een rode… Dat willen we Harrison Ford wel eens zien doen!

Bericht wordt geladen...

Als de informatie klopt zien we Harrison Ford sowieso terug in Thunderbolts, en mogelijk heeft hij al een rol in de volgende Captain America-film: New World Order.

Zowel Captain America: New World Order én Thunderbolts moeten in 2024 uitkomen. Waarschijnlijk horen we lang daarvoor al of Harrison Ford definitief meedoet. We zien hem sowieso weer in juni 2023, als de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones!