Marvel werkt aan eigen Suicide Squad: Thunderbolts

Winter Soldier

DC heeft aardig wat succes gehad met de Suicide Squad-films, waarin de grootste schurken levensgevaarlijke missies uitvoeren. Marvel wil over een tijdje dezelfde kant opgaan met hun eigen versie: Thunderbolts.

Volgens de Amerikaanse site Deadline is Marvel stiekem bezig met het zoeken van een regisseur voor een Thunderbolts-film. Volgens geruchten is Jake Schreier in beeld, die vooral bekend is van videoclips voor Kanye West en Kendrick Lamar.

Helden tegen wil en dank

Thunderbolts is een team superschurken die door de overheid gedwongen worden om dodelijke opdrachten uit te voeren. In andere versies werken de Thunderbolts stiekem nog steeds aan gemene plannen, maar doen ze in het openbaar goede daden vanuit PR-oogpunt. William Hurt speelde in Marvel-films eerder al 'Thunderbolt Ross', waar het team naar vernoemd is.

Net als bij The Suicide Squad verandert het team van de Thunderbolts voortdurend. Deadline meldt dat Marvel contact heeft gezocht met verschillende acteurs die slechteriken speelden in het MCU, om een gaatje vrij te houden in hun agenda. Een precieze line-up is nog niet bekend, maar Daniel Brühl (Baron Zemo), Florence Pugh (Black Widow), Hannah John-Kamen (Ghost) en Wyatt Russell (US Agent) liggen voor de hand.

De nieuwe Marvel-film is nog in mysteries gehuld, maar waarschijnlijk wordt hij in de zomer van 2023 opgenomen. Misschien weten we tegen die tijd óók meer over een opvolger van The Suicide Squad! Deze week ging op Disney+ de nieuwe serie Ms. Marvel van start, en op 6 juni gaat Thor: Love and Thunder in première.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.