Wat is er met Roy Donders gebeurd?

Door Robin Heerkens
Roy Donders

Kijkers moeten het nu al vier jaar doen zónder de Brabantse reality-gezelligheid van Roy Donders, zus Rian en vader en moeder Frans en Nel. Maar hoe is het nu eigenlijk met de Stylist van het Zuiden?

'Ons' Roy, inmiddels 29 jaar oud, was een tijdlang hét reality-gezicht van Nederland. Het worstenbroodje kreeg een bekendheidsboost, half Nederland haalde een huispak in... huis, iedereen wist opeens waar Broekhoven lag én hij krikte de kijkcijfers van RTL 5 flink op.

Later vertrok Royke voor twee seizoenen naar SBS6, maar sindsdien is 'ie niet meer teruggekomen met een eigen programma - ook al wil 'ie dat zelf dolgraag. Wat deed hij de afgelopen jaren allemaal?

De slechtste film op Netflix ooit is…

Eigen winkel

Nou, superveel, de man zit nooit stil, zo lijkt het wel. Roy runde nog enige tijd een eigen kledingwinkel in hartje Tilburg, maar 'Rojami's' ging eind december 2018 op de fles. Zijn grote droom - een luxe brandstore hebben op een prominente plek in de stad - viel in duigen...

Toch nog op tv

In de jaren die volgden, zagen we de bekende Brabo echt nog wel eens terug op tv. Zo deed hij redelijk succesveel mee aan het meest recente seizoen van Expeditie Robinson, ging 'ie samen met een stel andere BN'ers ijsdansen voor SBS6's Dancing On Ice én waagde hij een poging de ware liefde te vinden in Lang Leve de Liefde, uiteraard op dezelfde zender. Cupido schoot echter mis. 

Ondernemen én zingen

Royke heeft de grote tv-droom - weer een echt, eigen programma - nog niet opgegeven. Hij ziet zichzelf wel als hoofdpersoon in een soort Bachelor-achtig programma. Ondertussen is het huispakkenimperium nog steeds up and running. De fysieke winkel mag dan wel failliet zijn; er is nog steeds een webshop. Ook stortte hij zich op een hele nieuwe business. Er is nu zelfs een Roy Donders-juwelenlijn!

Ook zijn volkszangers-carrière is nog springlevend. Roys nieuwste Nederlandstalige knaller heet 'Halte Onbekend' en hij gaat echt helemaal all out in de bijbehorende clip.

Roy 2.0

Wie Roy al lang niet meer heeft gezien en het filmpje hierboven kijkt, ziet een héle andere versie van de realityster. Een soort next level Roy 2.0. Hij begon zijn Jack Sparrow-achtige transformatie vorig jaar al. Een paar maanden geleden ging hij nog een stap verder. De Stylist van het Zuiden reisde af naar Turkije en liet daar zowat over heel zijn lichaam vet wegzuigen. "Ik word helemaal strak en plat...", zei hij toen.

Corona

Helaas ging het twee weken geleden even niet zo lekker met 'm. Roy raakte besmet met corona en ging noodgedwongen gestrekt op de bank. Uitzieken. Het enige lichtpuntje: hij werd er niet extreem ziek van ofzo. "Mijn klachten nemen gelukkig al af dus liever volgers maak je niet druk om mij, het gaat goed."