Wanneer komt The Last of Us seizoen 2 uit?

Fans van de gelijknamige game hielden hun hart vast toen ze hoorden dat het spel verfilmd zou worden in de vorm van een HBO MAX-serie. Maar inmiddels is het rapport van de jury binnen en is iedereen dik tevreden over het eindresultaat van The Last of Us. Nu begint het snakken naar het tweede seizoen. Wanneer kunnen we dat verwachten?

Bella Ramsay en Pedro Pascal in The Last of Us
© HBO

Kwaliteit kost tijd, dat is nu eenmaal zo. We hebben het gezien bij Game of Thrones en nu zien we het ook weer bij de opvolger van die show, House of the Dragon. De productie van een zo'n peperduur seizoen kan zo meer dan een jaar duren. Vooral met alle special effects die erbij komen. Dat geldt overigens niet alleen voor HBO Max. Netflix kan er ook wat van met Stranger Things. En voordat de post-apocalyptische wereld in The Last of Us goed en wel op beeld staat, gaat daar ook behoorlijk wat tijd overheen.

Veel onbekend

Hoofdrolspeelster Bella Ramsey, die Ellie speelt, gaf enig uitsluitsel in talkshow van Jonathan Ross over de lange wachttijd. "Waarschijnlijk gaan we eind dit jaar of begin volgend jaar filmen. Dus dan zal het er tegen het einde van 2024 of begin 2025 zijn", zegt Bella in het interview. Het enige wat we daardoor zeker weten is dat het dus nog heel lang duurt voordat er een tweede seizoen is. Want niet alleen het filmen duurt in de regel lang, ook de nabewerking met alle CGI duurt nog eens een eeuwigheid.

Snel vervolg

Wat dat betreft is het maar goed dat HBO Max niet lang hoefde na te denken over een vervolg op het eerste seizoen. Al na de eerste paar afleveringen kondigde de streamingdienst aan dat er een tweede seizoen zou komen. Niet zo verwonderlijk ook, want de serie verbreekt record na record voor HBO Max. Makers Craig Mazin en Neil Druckmann, die ook bedenker van de game is, zeiden ook dat ze van plan zijn om meer dan één nieuw seizoen te maken.

Plot

Over het plot van het tweede seizoen is officieel nog niets bekend, al kunnen fans van de game wel raden welke kant het op gaat. Het eerste seizoen speelt twintig jaar na de vernietiging van de beschaving door schimmels die mensen besmetten en in een soort zombies veranderen. Al is dat woord 'zombies' verboden op de set van de serie. En in tegenstelling tot een serie als The Walking Dead zijn de ondode wezens ook maar weinig in beeld in The Last of Us.

Mocht je in de tussentijd toch verlangen naar iets, kunnen we je een van deze negen series aanraden.

Het eerste seizoen van The Last of Us stream je via HBO Max.

Bron: ANP / Veronica Superguide