Wanneer verschijnt House of the Dragon seizoen 2?

House of the Dragon

House of the Dragon seizoen 1 staat nu volledig op HBO Max met een zinderende laatste aflevering! Dus wanneer kunnen we smullen van het volgende seizoen? We praten je bij over de Game of Thrones-prequel!

Komt er een tweede seizoen van House of the Dragon?

House of the Dragon heeft een heel erg open einde. Zo open zelfs, het voelt alsof seizoen 1 nog maar de introductie was! Alleen niets is zo grillig als Hollywood, dus krijgt Westeros nog een tweede avontuur met de Targaryens die elkaar proberen uit te moorden? Goed nieuws: dat tweede seizoen is honderd procent zeker!

HBO bevestigde aan het begin van House of the Dragon seizoen 1 dat ze een tweede seizoen besteld hadden. Het filmen van de nieuwe afleveringen start begin 2023, volgens medeschrijver Ryan Condal.

Aemond Targaryen
© HBO

House of the Dragon seizoen 2 in 2023?

De House of the Dragon-schrijver sprak met Variety over de toekomst van de Game of Thrones-prequel. Die ziet er zonnig uit, alleen de schrijver wilde nog geen woord reppen over een seizoen 2 releasedate. Die “wordt nog bepaald” maarrr hij sloot niet uit dat we volgend jaar alsnog kunnen terugkeren naar Westeros.

We zullen alleen volledig eerlijk zijn: de kans dat ze 2023 halen is zeer klein. Het filmen van een Game of Thrones-seizoen kost vaak maanden. Daarna wordt er driftig gemonteerd en moeten al die gruwelijke draken nog geanimeerd worden. Het kost een hoop tijd om House of the Dragon zo episch te maken.

Daarom zetten de meeste fans van George R.R. Martins meesterwerk hun geld op een terugkeer naar Westeros een jaartje later. Dat betekent dat we House of the Dragon hoogstwaarschijnlijk pas in 2024 verder kunnen kijken. Aaaaaargh!!!

Als doekje tegen het bloeden gaf Ryan Condal nog wel wat hints voor het tweede seizoen…

Spoilers voor House of the Dragon vanaf hier. Lees ook onze recensie van de serie.

Rhaenyra Targaryen
© HBO

Oude bekenden keren terug?

In House of the Dragon seizoen 2 blijven King’s Landing, Dragonstone en Driftmark de belangrijkste basissen voor de Targaryen-burgeroorlog. We gaan wel hele nieuwe locaties zien en misschien zelfs een paar oude bekenden van Game of Thrones.

“De show krijgt absoluut een grotere schaal in zijn tweede seizoen”, bevestigt Ryan Condal. Hij bedoelt daarmee dat de Targaryen-kinderen bondgenootschappen met andere koninkrijken gaan sluiten. Onder andere de Starks en de Tully’s krijgen bezoek van Rhaenyra’s kinderen. Hopelijk zijn ze succesvoller dan Lucerys bij Borros Baratheon in aflevering 10 van House of the Dragon

“Ik denk nog niet dat we net zo groots gaan worden als het originele Game of Thrones in zijn laatste seizoenen”, geeft Ryan wel toe. “Maar wees gerust, er komt nog heel veel aan.” Ryan hintte ook naar totaal nieuwe gebieden in Westeros die de HBO-serie nog niet eerder toonde. Welke dat zijn is afwachten.

Het tweede seizoen van House of the Dragon heeft nog geen releasedatum, maar 2023 is nog niet uitgesloten door de makers. De kans is echter groter dat HBO de tijd neemt met de opnames en pas in 2024 met uitzenden begint.

House of the Dragon seizoen 1 kan je nu volledig zien op HBO Max.