‘Het woord zombie was verboden op set The Last of Us’

Waar de naam van ‘hij die niet genoemd mag worden’ een taboe was in de Harry Potter-films, heeft de nieuwe HBO-hitserie The Last of Us ook een woord dat niet gebruikt mag worden door de acteurs: zombie.

Door Noah de Bruijn
The Last of Us

In de dystopische show leven de hoofdpersonen in een wereld die is getroffen door een schimmelinfectie die mensen kan veranderen in een soort zombie. Tenminste, dat is wat we als kijkers zeggen.

Het verboden woord

Op de website The Credits vertelt cameraman Eben Bolter dat het op de set van The Last of Us niet was toegestaan om het woord zombie te gebruiken. "We mochten het Z-woord niet zeggen op de set. Het was als een verboden woord", vertelt hij. "Het waren de geïnfecteerden, want we zouden geen zombieshow zijn. Natuurlijk is er spanningsopbouw en zijn er schrikmomenten, maar de show gaat echt over onze personages; de geïnfecteerden zijn een obstakel waarmee ze te maken hebben."

Weinig te klagen

De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame en scoort ontzettend goed. Critici zijn lovend en zeggen het een geweldige zombieshow te vinden. Het lijkt erop dat de makers van The Last of Us er niet omheen kunnen dat het publiek dit kijkcijferkanon blijft schalen in het zombie-genre. Buiten dit ‘tegenvallertje’ is er weinig negatiefs te melden en hebben de regisseurs niks te klagen. Terwijl het eerste seizoen nog in volle gang is, is het tweede The Last of Us-seizoen al aangekondigd en lijkt hoofdrolspeler Pedro Pascal nog lang te kunnen schitteren in de hitserie.

Bron: ANP/Veronica Superguide