The Last of Us breekt wéér kijkcijferrecord

HBO Max rijgt hit na hit aan elkaar. Nu ook weer met de zombiethriller The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige Playstation-game. De serie blijft z'n eigen records verbreken, waardoor een tweede seizoen nu ook gegarandeerd is.

Pedro Pascal en Bella Ramsey in The Last of Us

Hoe het nou precies zit met de kijkcijfers van streamingdiensten blijft een beetje gissen. Ze doen daar allemaal heel geheimzinnig over. Maar af en toe valt er iets te vieren en dan mag er een persberichtje uit. Zo ook nu weer, nu The Last of Us het bijzonder lekker doet op HBO Max.

Sterrenteam

Toen The Last of Us werd aangekondigd waren er een hoop factoren die veelbelovend waren. In elk geval de cast. Hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsay werden beide al bejubeld om eerdere rollen. Allebei ontvingen ze veel lof voor hun rollen in die andere HBO Max-hit, Game of Thrones. Pedro maakt intussen naast The Last of Us ook nog steeds furore met Disney+-hit The Mandalorian. En ook achter de schermen is het dik in orde bij The Last of Us. Showrunner Craig Mazin kennen we van de succesvolle miniserie Chernobyl, ook weer van HBO Max.

Gameverfilming

Maar ook al waren al die elementen dik in orde: het blijft toch de verfilming van een computergame. Wel een hele succesvolle game, maar toch. Is dat aansprekend genoeg voor een breed publiek? Niet elke gameverfilming is altijd even succesvol of kwalitatief goed. Maar The Last of Us vinkt alle vakjes af. De verwachting is dan ook dat de serie het goed zal doen bij de Emmy's dit najaar. Kijkers zijn in elk geval zeer geraakt door de serie.

Record na record

Al in de eerste week overtrof The Last of Us het succes van Game of Thrones-opvolger House of the Dragon, twee van de grootste hits voor HBO Max. Met een vreemd getal, het gestreamde totaal aantal minuten, bleek The Last of Us het beter te doen dan House of the Dragon, die afgelopen september in première ging. En dat is knap, aangezien House of the Dragon door het succes van Game of Thrones al een trouw publiek had. De laatste aflevering afgelopen zondag trok 8,1 miljoen kijkers, meer dan alle andere afleveringen.

Tweede seizoen

Aankomende zondag wordt in VS de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden, die dan vanavond maandag te streamen is in Nederland. De verwachting is dat die nog beter scoort. Het succes van de serie leidde er toe dat HBO Max nu al een tweede seizoen besteld heeft. Wanneer die zal uitkomen is nog onbekend.

De laatste aflevering van The Last of Us van dit seizoen stream je vanaf maandag via HBO Max.

Bron: ANP / Veronica Superguide