Voorlopig nog geen vervolg Hendrik Groen: ‘Wonderbaarlijk!’

Het geheime dagboek van Hendrik Groen
© Omroep Max

Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen was een paar jaar geleden een monsterhit voor Omroep MAX. De avonturen van de kwieke bejaarden trokken miljoenen kijkers, en er werd al vaak gehint op een vervolg. Volgens hoofdrolspeler Kees Hulst zit dat er voorlopig niet in: ‘Het is wonderbaarlijk dat dat maar niet lukt!’

In Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen richt de bejaarde Hendrik (Hulst) een activiteitenclub op in een verzorgingstehuis. De leden voelen zich weer helemaal jong en komen in opstand tegen de bitse directrice Stelwagen (Rosa Reuten). Er wordt niet alleen gelachen: Hendriks beste vriend Evert (André van Duin) overlijdt in het tweede seizoen van de serie aan kanker.

Waar blijft het vervolg op Hendrik Groen?

Na het grote succes van de serie lag een derde seizoen (of film) voor de hand, maar inmiddels zijn we drie jaar verder. Als je ziet hoe snel de De Luizenmoeder-film tot stand kwam na het grote succes van de serie, is het wel een beetje een blamage. In het radioprogramma Nooit Meer Slapen vertelde Kees Hulst dat het maar niet lukt om de successerie weer aan te zwengelen. ‘Het is niet zozeer dat ík dat wil, maar het is wel waar allerlei producenten en schrijvers achteraan zitten, en een heel team van mensen dat dat heel graag zou willen.’

Volgens Omroep MAX-baas Jan Slagter wordt er wel degelijk gewerkt aan een film, maar volgens Hulst kan het dus nog wel even duren. ‘Ja, dat vindt iedereen gek. Nou ja, ik zie wel of het er ooit van komt.’ Kees Hulst lijkt dus niet echt over te lopen van enthousiasme, maar miljoenen fans vragen zich af of de film er óóit nog komt.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.