Voldemort keert terug? Ralph Fiennes wil Harry Potter-schurk opnieuw spelen

Voldemort

Ralph Fiennes zou graag nog een keer de mantel van Voldemort aantrekken, mocht hij gevraagd worden voor een nieuw Harry Potter-project. Dat vertelt de acteur, die de duistere tovenaar in vier films vertolkte, tegen Variety.

Opsteker voor J.K. Rowling

"Zeker, natuurlijk", antwoordt de Brit als hem gevraagd wordt of hij Voldemort weer zou willen spelen. "Geen twijfel over mogelijk." Ralph sprong eerder nog in de bres voor schrijfster J.K. Rowling. Vanwege haar transfobe uitspraken keren sommige Harry Potter-fans zich tegen haar, en ook een aantal Harry Potter-acteurs namen afstand van haar. Daniel Radcliffe en Emma Watson bijvoorbeeld, die Harry en Hermione spelen in de films.

Ralph Fiennes maakte zijn debuut als ‘He Who Must Not Be Named’ in Harry Potter and the Goblet of Fire uit 2005. Hij was daarna nog als Voldemort te zien in de verfilmingen van het vijfde en zevende boek over de tovenaarsleerling.

Kans op nieuwe Harry Potter?

Dat Ralph terug wil keren als de duistere tovenaar, maakt de kans op een nieuwe Harry Potter ietsje groter. Eerder zei Daniel Radcliffe nog dat hij geen zin heeft om het toverstafje opnieuw op te pakken.

Bron: ANP / Veronica Superguide