Eva Jinek en Camille van Gestel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek en Camille van Gestel
JinekTalkshowTVOphef

Vlijmscherpe Eva Jinek fileert ‘mondkapjesprofiteur’

|
|

Laatste update:

Eva Jinek had vanavond Camille van Gestel aan tafel, die als partner van Sywert van Lienden miljoenen verdiende aan mondkapjes tijdens de coronapandemie. Maar... het was allemaal toch een goed doel zonder winstoogmerk? Eva Jinek zaagde één van de minst populaire mensen van ons land helemaal door!

Het verhaal van de vage mondkapjesdeal houdt ons land al een tijd in de greep (en wordt binnenkort zelfs verfilmd!). Camille van Gestel, één van de partners van Sywert, was dapper genoeg om bij Jinek aan te schuiven. Misschien dacht hij dat Eva Jinek zich tegenwoordig alleen nog maar bezighield met Nick & Simon of Waylon, maar niets bleek minder waar. Eva vilde de mondkapjesprofiteur levend.

Mondkapjesaffaire

Volgens Van Gestel lag het probleem vooral aan de ‘gebrekkige communicatie’ over de deal, waar ze verder ook weinig over mochten zeggen. Jinek herinnerde hem fijntjes aan uitspraken die Van Gestel later in een podcast deed over het ‘non-profit’-karakter van de deal. ‘Maar op dezelfde dag kreeg u acht ton op uw rekening gestort.’

Kijkers genoten van de ontketende Eva Jinek, die tegen het einde de duimschroeven enorm aandraaide. Zelfs áls de miljoenen per ongeluk in de zakken van het trio belandden, dan hadden ze nog wat anders met het geld kunnen doen in plaats van het zelf te houden. ‘Het is een heel traject geweest waarin je beter had communiceren, maar ook andere keuzes had kunnen maken. Waar je ook had kunnen zeggen: dit doe ik níet. Je bent niet verplicht een hufter zijn, die over de rug van de zorg, of over de rug van de paniek in het land over corona een deal sluit. Je kan altijd zeggen: dit wil ik niet, tot hier en niet verder.’

Over de beruchte mondkapjesdeal is het laatste woord nog niet gesproken, maar het interview van Eva Jinek heeft in elk geval voor véél duidelijkheid gezorgd. Vooralsnog liggen er een paar aangiftes tegen het ‘mondkapjestrio’.

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL4, rond de klok van 22:00 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder