Sywert van Lienden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sywert van Lienden
BN'ers

Boek over mondkapjesdeal Sywert van Lienden wordt verfilmd

|
|

Laatste update:

De betwiste mondkapjesdeal, die Sywert van Lienden en zijn team sloten, krijgt een verfilming. Het productiehuis Levitate heeft de filmrechten van het boek Sywerts miljoenen op de kop getikt.

Producent Paula van der Oest van Levitate bevestigt dit aan het ANP na een bericht van NU.nl. 

 

Non-profitorganisatie

Sywert zette zich in het voorjaar van 2020 in voor de aanschaf van medische mondkapjes toen er wereldwijd een groot tekort aan was. Hij richtte de non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) op met als doel dat Nederland miljoenen mondkapjes kon binnenhalen.

 

Miljoenen

Volgens het OM hebben Sywert en zijn twee zakenpartners klanten vanuit hun organisatie overgedragen aan een commerciële bv genaamd Relief Goods Alliance (RGA). Door die zet hebben ze miljoenen weten binnen te halen. Het OM heeft voor een totaalbedrag van 11,5 miljoen euro beslag gelegd op de Nederlandse bankrekeningen van de hoofdrolspelers in de affaire.

 

Onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen, die samen met Jan-Hein Strop van Follow the Money het boek schreef, reageert erg enthousiast op de aankondiging. Hij laat weten niet te kunnen wachten!

 

Het is nog niet bekend wanneer de verfilming uitkomt en wie Sywert gaat spelen. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder