Eva Jinek over Sywert van Lienden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek over Sywert van Lienden

Sywert van Lienden dreigt met rechtszaak tegen Jinek

|
|

Laatste update:

Mondkapjes-magnaat Sywert van Lienden dreigt met een rechtszaak tegen Jinek vanwege de kritische berichtgeving rondom zijn persoon, zo maakte Eva Jinek gisteren in haar talkshow bekend.

Miljoenen door mondkapjes

De rel rondom Sywert van Lienden zal je vast niet zijn ontgaan. Zo wel, even in het kort: Sywert sloot tijdens de coronapandemie een miljoenendeal met de overheid om enorme hoeveelheden mondkapjes naar Nederland te brengen en verdiende daar zo'n 9 miljoen euro aan, ondanks dat hij zei zich belangeloos in te zetten. Dat geld is nog steeds in het bezit van Sywert en daarom is strafrechtenadvocaat Peter Plasman, samen met cabaretier Youp van 't Hek, een actie begonnen om het geld terug te krijgen. Dit vertelde hij dinsdagavond al in de talkshow van Jinek en gisteravond was hij terug om een update te geven.

Weder-geen ge-hoor 

Een goede journalist doet natuurlijk aan hoor en wederhoor, dus nodigde Eva, die onlangs zelf nog in verlegenheid werd gebracht, Sywert beide keren uit om een reactie te geven. De eerste keer kreeg haar redactie te horen dat hij niet wilde komen. "Sterker nog: hij eiste dat u hier ook niet zou zitten en hij eiste ook inzage in de teksten die we hier in het programma zouden voorlezen.", zo vertelde Eva aan Peter Plasman. Maar gisteravond ging het nog een stapje verder: "Mijn redactie heeft hem voor en na onze vorige uitzending gesproken en contact met hem gehad en hij heeft toen ook tegen mijn redactie gedreigd met advocaten. Dat is een beetje de werkwijze."

Bedreigd

Iemand anders die zich eerder publiekelijk negatief uitliet over Sywert, durfde niet bij Jinek te komen omdat hij zich bedreigd voelde. "We hebben berichten ingezien die door Sywert zijn gestuurd. Berichten waarin hij dreigt met vervolgstappen als iemand iets negatiefs over hem zegt." Ondanks dat heeft Peter toch mensen bereid gevonden om aangifte te doen tegen Sywert. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder