Angela de Jong brengt Eva Jinek twee keer in verlegenheid

Door Redactie
Eva Jinek met Angela de Jong

Het was een gezellige boel gisteravond aan tafel bij Jinek... Maar liefst twee keer wist tv-recensent Angela de Jong presentatrice Eva Jinek in verlegenheid te brengen.

Historisch moment

Angela onthulde dat ze elke dag zo'n zeven tot acht uur televisie kijkt, omdat ze bang is om iets te missen. "Heb je wel eens hét moment gemist? Is dat wel eens voorgekomen?". Zeker wel, zo antwoordt Angela. Namelijk bij Eva zelf! Het veelbesproken moment eerder dit jaar, waarop Thierry Baudet boos wegliep tijdens een bijdrage van comedian Martijn Koning, heeft Angela niet live gezien. "Toch jammer, toch een historisch moment gemist", reageert Eva enigszins sarcastisch. Marc-Marie Huijbregts, ook aan tafel, doet nog een duit in het zakje: "Ja, was het iets?". "Misschien moet je hem even bijpraten", reageert Angela, waarop Eva snel verdergaat met het volgende onderwerp.

Talkshow-moe

Even later begint Angela nog even over Eva's dalende kijkcijfers. "Je ziet aan de kijkcijfers dat er talkshowmoeheid is. Dat zul jij ook merken iedere ochtend. Wat vind jij ervan?", vraagt Angela aan Eva. "Ik vind dat er heel veel talkshows zijn in een klein land", zegt Eva. Aan de ene kant vindt ze het leuk dat Nederland zo goed geïnformeerd wordt over de actualiteit, "maar ik denk ook dat de kijker misschien wel een beetje gek wordt van de hoeveelheid bijpraat die je krijgt".

En dan komt daar binnenkort nóg een dagelijks praatprogramma bij, van de mannen van Veronica InsideMaar de twee zijn het erover eens dat dat toch wel iets anders is, omdat zij niet zozeer op de actualiteit zullen gaan zitten. "In die zin vind ik het ook verfrissend", aldus Eva.

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL4. De uitzending van gisteravond kun je hier terugkijken.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.