Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Waarom heeft Eva Jinek slechte kijkcijfers?

|
|

Laatste update:

Toen Eva Jinek met haar talkshow Jinek naar RTL 4 ging, waren haar kijkcijfers goed, maar de laatste paar maanden zijn ze niet al te best. Entertainment-expert Albert Verlinde en columnist Angela de Jong geven beiden hun verklaring.

Snaveltjes toe

Het concept van late night-talkshows is volgens Albert Verlinde niet meer zoals vroeger. “De talkshow op de late avond begon altijd om 22.30 of 23.00 uur. Dan had je de hele avond televisie gehad”, legt de showbiz-koning uit in Shownieuws. “Maar vanwege bezuinigen begon RTL opeens te denken: weet je wat, we beginnen al om 22.00 met die talkshow. Dat betekent dat daarvoor nog maar één programma zit, terwijl de mensen tot 22.30 of 23.00 uur een beetje geamuseerd willen worden.

Anderhalve topic

Maar Albert merkt ook op dat de talkshows te veel over hetzelfde praten; corona. En iedereen is wel “een beetje coronamoe”, dus alle programma’s lijken wat dat betreft te veel op elkaar. Zo ook Jinek, die pas anderhalve week bezig is dit tv-seizoen. Angela de Jong haalde laats fel uit naar Albert Verlinde, maar lijkt het in dit geval met hem eens te zijn.

Ange-laat maar zitten

Aan de interview skills van de presentatrice ligt het volgens AD-journalist Angela de Jong namelijk niet. Op de website van het AD - waar ze in haar vaste column vaker haar kritiek naar talkshows uit - deelt ze haar mening. “Ook bij haar verrassen de onderwerpen me niet zo. Ze is nu anderhalve week bezig, maar het is ook weer Afghanistan en de formatie.” En naast de onderwerpen heeft ze ook weinig interesse in de gasten. “Rapper Donnie en René Froger zaten helemaal aan het einde van het programma en daar moet ik dan en reclameblok en nog wat filmpjes voor doorzitten. Dan denk ik: zijn zij dan echt zo leuk dat ik daarvoor blijf zitten? Dan is mijn bed toch lekkerder op dat tijdstip.

Jinek is elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder