Thierry Baudet en Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thierry Baudet en Eva Jinek

Thierry Baudet loopt boos weg bij Eva Jinek

|
|

Laatste update:

UPDATE: RTL en Jinek hebben inmiddels hun excuses aangeboden voor de bijdrage van Martijn Koning.Het originele bericht gaat hieronder verder.

Eva Jinek en Thierry Baudet kwamen eerder al in een soort van aanvaring terecht en gisteren zat de FvD-voorman weer bij haar aan tafel. Dit Thierry-bezoek ging ook bepaald niet vlekkeloos - hij liep zelfs boos weg, maar dat was absoluut niet de schuld van Eva!

Eva sluit in deze verkiezingstijd haar talkshowavonden steeds af met een stukje cabaret, hoewel dat in de eerste show nog volledig de mist in ging. Anyway: gisteren sloot comedian Martijn Koning de avond af en dat schoot zó in het verkeerde keelgat bij Thierry, dat 'ie in de slotminuten van Jinek de benen nam.

Thierry loopt boos weg

"Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersens, maar met hun ogen is niks mis. Kijk, stemmen ze u aan de macht, dan wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid…", bleek de druppel voor Thierry, die na deze zin van Martijn Koning opstond en wegliep. Bekijk de beelden hieronder:

Reacties op Thierry's weglopen

Uiteraard stroomde twitter weer over van felle voor- en tegenstanders - polariserend als altijd. Opvallend genoeg vond RTL Nieuws-verslaggever Floor Bremer, die ook in de show zat, het óók te ver gaan. Ze besloot zich na de show alsnog uit te spreken via twitter.

Ook kwamen er een aantal andere reacties uit de BN'er-hoek. Zo geeft presentator Jochem van Gelder Thierry groot gelijk. En stylist Fred van Leer walgde ook van Martijn Konings cabaret-stukje. Hij noemt 'm "Martijn de Prins (want Koning is het nog niet toch)". Hieronder een greep uit de Twitter-reacties.

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

Lees verder