Verwarring compleet: LucasFilm werkt tóch nog aan Star Wars-spin-offs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Verwarring compleet: LucasFilm werkt tóch nog aan Star Wars-spin-offs

Verwarring compleet: LucasFilm werkt tóch nog aan Star Wars-spin-offs

|
|

Laatste update:

Deze week gingen er sterke geruchten dat Disney en LucasFilm zouden stoppen met Star Wars-spin-offs, na het tegenvallende Solo. LucasFilm heeft dit nu weer ontkend. Soort van...

Volgens de website Collider waren Disney en LucasFilm niet blij met de tegenvallende resultaten van Solo: A Star Wars Story. Alle spin-offs werden voorlopig in de ijskast gezet, en men zou zich richten op de films die binnen de gevestigde trilogieën passen.

ABC News sprak bronnen binnen LucasFilm die ontkennen ‘dat er geen Star Wars-films meer buiten de trilogieën gemaakt worden.’ Volgens ABC News ‘wordt er nog steeds gewerkt aan Star Wars-films die nog niet aangekondigd zijn’.

Meel in de mond

Wat opvalt is dat de woordkeus van de LucasFilm-medewerkers erg wollig is. Het lijken wel de kleine lettertjes van een dubieus contract!

Het blijft volstrekt duidelijk of het om spin-off-films als Rogue One en Solo (met als ondertitel A Star Wars Story) gaat of niet. Misschien gaan deze wel door, of misschien bestaan er nóg meer projecten waarvan niemand het bestaan kent. Of de films rond premiejager Boba Fett en jedi-meester Obi-Wan Kenobi hiermee tóch doorgaan blijft onduidelijk.

Volgens ABC vallen de ‘onbekende films’ in elk geval buiten de trilogieën waarvan we al iets weten: een serie van Rian Johnson én films van Game Of Thrones-producenten David Bernioff en D.B. Weiss.

Solo-Solo?

Het leek nogal stellig om na één minder succesvolle Star Wars Story de hele reutemeteut te annuleren. Dat LucasFilm niet direct van plan is om Solo een vervolg te geven, zou wel begrijpelijk zijn. Hoofdrolspeler Alden Ehrenreich heeft een contract voor drie Han Solo- films, maar mogelijk is hij voorlopig even klaar als Harrison Fords vervanger. Het is natuurlijk ook een ondankbare taak…

Veel fans reageerden kribbig op het nieuws. Hoewel ze niet op Solo zaten te wachten, leek een terugkeer van Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi ze juist supertof. Voor een Boba Fett-spin-off valt trouwens ook wel wat te zeggen!

De première van Solo was ook een vreemde aangelegenheid. De film kwam vlot na de vorige Star Wars-film, had een rare marketingcampagne én concurrentie van Deadpool 2 en Avengers: Infinity War. Ondanks de moeilijkheden leverde Solo tot nu toe zo’n 350 miljoen dollar op. Veel andere films zouden hier erg tevreden mee zijn, maar voor een gigantisch merk als Star Wars is het even slikken.

Lees verder