The Sandman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Sandman
Brandende Vraag

Verkent The Sandman het DC-universum?

|
|

Laatste update:

Aangezien The Sandman wordt uitgegeven door DC Comics vroeg iedereen zich af of er bekende DC-personages in de Netflix-serie zullen opduiken. Wij hebben het antwoord voor je!

Sinds fantasy-hofleverancier Neil Gaiman in 1989 nieuw leven blies in de DC-reeks The Sandman en daar veel succes mee had, zijn er al plannen om het te verfilmen. Dat liep echter steeds op niks uit, wegens ‘creatieve meningsverschillen’, tot werd besloten er een serie van te maken - en Netflix hapte. Het scheelde misschien ook dat we inmiddels een aantal personages al wat beter hadden leren kennen, die daarom opduiken in een nieuwe incarnatie.

Constantine

John Constantine verscheen eerst in de Swamp Thing-boeken en kreeg later zijn eigen reeks Hellblazer. Hij werd voor het eerst gespeeld door Keanu Reeves in de film Constantine en later door Matt Ryan de gelijknamige serie. In The Sandman is John veranderd in Joanna en speelt Jenna Coleman tevens Constatine’s voorouder, die in de comics al een vrouw was.

Matthew Cable

Matthew Cable begon zijn bestaan in de Swamp Thing en werd in de gelijknamige tv-serie gespeeld door Henderson Wade. Na zijn ‘dood’ dook hij in The Sandman op als de trouwe raaf van Dream en als zodanig zien we hem in de Netflix-serie. Wat we horen is de stem van Patton Oswalt, die we kennen as de hoofdrat Remy uit de Pixar-film Raratouille.

The Sandman

John Dee

De onopvallende naam ‘John Dee’ is het alter ego van Doctor Destiny, een superschurk die al in 1961 begon in Justice League of America. Hij werd als ‘John Deegan’ door Jeremy Davies gespeeld in de Arrowverse-crossover Elseworlds waar hij een psychiater in Arkham Asylum is. In The Sandman-serie is hij juist een patiënt en wordt hij neergezet door Harry Potter-ster David Thewlis.

Lucifer

Lucifer, een Sandman-personage dat zijn eigen stripserie kreeg, werd in de film Constantine vertolkt door Peter Stormare, in de serie Lucifer door Tom Ellis en nu is Gwendoline Christie in The Sandman aan de beurt om de baas van de hel een smoel van vlees en bloed te geven. Haar versie lijkt meer op het strippersonage dan Ellis, die te veel afweek om in de serie te passen.

The Sandman is nu te zien op Netflix

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder