Vandaag Inside loopt meteen uit de hand: ‘Tepelbijtertje’

Door Alie Sierkstra
johan derksen vandaag inside peter gillis nicol tepelbijtertje
© SBS6

Johan Derksen laat Vandaag Inside meteen alweer ontsporen. Dat heeft alles te maken met de vermeende mishandeling van Nicol door Peter Gillis. “We zijn nog maar in de eerste uitzending!

Vandaag Inside is terug

Het was een drukke dag voor presentator Wilfred Genee! Eerst was hij te zien in het bejubelde Vandaag Offside, daarna kon hij meteen door naar Vandaag Inside. Want jawel: het meest controversiële praatprogramma van Nederland is terug van zomerstop. En zoals we inmiddels gewend zijn, ontspoorde het programma meteen alweer. Uiteraard dankzij Johan Derksen.

Johan Derksen over Peter Gillis

Van komkommertijd is deze zomer geen sprake. Er is van alles gaande in Hillywood. Neem de vermeende mishandeling van Nicol Kremers door haar vriend Peter Gillis. Aangezien Johan toch al geen goed woord over heeft voor de Massa is Kassa-ster verbaast het ons niet dat de situatie meteen besproken werd aan de Vandaag Inside-tafel.

'Kutsoap'

Als ik de baas van Talpa was, was ik niet eens aan die kutsoap begonnen. Want ik vind het een verschrikking”, zo zegt Johan. Toch is de snor niet blij met de aandacht voor deze specifieke situatie: “Ik vind [de mishandeling] persoonlijk geen reden om [Peter] eruit te schoppen. (...) Hij wordt ontslagen omdat hij toevallig een soap heeft.” Huiselijk geweld vindt overal plaats en die mensen worden ook niet allemaal ontslagen, zo stelt Johan. Wilfred ziet echter toch verschil: Peter heeft een voorbeeldfunctie.  

We kunnen Johan trouwens meteen geruststellen: Peter wordt helemaal niet ontslagen. SBS6 zendt het nieuwe seizoen van Massa is Kassa gewoon uit.

Wilfred Genee grijpt in

Johan grapt vervolgens dat hij vrouwen vroeger regelmatig gebeten heeft: “Maar nooit in de neus en in de rug.” Wilfred grijpt in: “We zijn in de eerste uitzending. Zullen we proberen in ieder geval een week te halen? Ik ga niet vragen waar je wel gebeten hebt. Ik wil het niet weten ook.” René van der Gijp heeft echter wel een idee: “Zo’n tepelbijtertje, jij. Oude viezerik”, giert hij.

Vandaag Inside zie je elke werkdag om 21:40 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.