Gordon en Jandino Asporaat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon en Jandino Asporaat

Tv-flops 2019: deze 7 programma’s waren om te janken

|
|

Laatste update:

We hebben het vaak over de kijkcijferhits maar er zijn ook meer dan genoeg flops op de Nederlandse tv verschenen. Alleen al in 2019 zagen een groot aantal programma’s hun kijkcijfers instorten. En deze 7 tv-shows waren echt om te janken zo slecht!

7. 6 inside

SBS6 is onder John de Mol aan het transformeren in een zender die meer RTL-concurrerende content maakt. 6 Inside werd dan ook gelanceerd als het showbizprogramma dat wel even de vloer zou aanvegen met RTL Boulevard. Niet dus! Mensen zaten niet te wachten op de terugkeer van roddelkoning Albert Verlinde. Zeker niet met een weinig charismatische co-host in de vorm van Jan Versteegh. Het decor was bovendien zo alledaags saai dat 6 Inside een regionale omroepvibe kreeg. Toen SBS6 eindelijk de portemonnee trok voor een nieuw flitsend decor, was iedereen al lang weggezapt. RIP 6 Inside!

6 Inside

6. RTL Late Night met Twan Huys

RTL Late Night gleed omlaag in de kijkcijfers dus moest Humberto Tan opzijschuiven. RTL tastte diep in de buidel om Nieuwsuur-presentator Twan Huys over te vliegen naar hun commerciële zender. RTL Late Night met Twan Huys zou met Twan Huys voor hard en sneller nieuws gaan. Dat bleek toch moeilijker te zijn dan gedacht. Een Stormy Daniels daargelaten waren de gasten saai en worstelde Twan Huys zichtbaar met entertainment items. Hij is nog steeds trots op zijn RTL Late Night-avontuur. Gelukkig, dat maakt één persoon.

RTL Late Night met Twan Huys

5. Zomer met Art

Voor de zomerstop mocht Art Rooijakkers een gooi doen naar de talkshowtroon op RTL. En dat lukte spectaculair! Art was een charismakanon die iedere keer weer de boeiendste gasten uit z’n hoge hoed toverde. Met scherpe, gepassioneerde interviews zorgde hij voor een lach en een traan. Wat een hit… ja, oké we kletsen uit ons nek. Zomer met Art was zo forgettable dat we alles zijn vergeten en maar iets uit onze dik duim moesten zuigen.

Zomer met Art

4. Wat een Verhaal!

Over gekke verhalen gesproken, die vond je zeker NIET in Wat een Verhaal! Deze MAX-misser werd gepresenteerd door Anne-Marie Jung en André van Duin, die letterlijk in een stoel moesten zitten om naar een waargebeurd verhaal te luisteren van een of ander persoon. Dit is geen programma-idee. Dit is het begin van een idee, dat door de stagiair op een post-it wordt geschreven tijdens een brainstormsessie. André van Duin gaf later ook toe dat hij Wat een Verhaal! maar een slap concept vond.

Wat een verhaal!

3. Dino & Friends

Dino & Friends eindigde met de conclusie dat Jandino Asporaat niet heel veel vrienden heeft in New York. De komediant reist naar de stad om door te breken als stand-up comedian in de comedy clubs. Ondanks hulp van Tineke Schouten, Najib Amhali en meer BN’ers, weten de New Yorkers niet hoe hard ze de zaal uit moeten rennen wanneer Jandino optreedt. Zorgt die ramp wel voor dikke kijkcijfers in Nederland? Nope! Waar zijn die vrienden van Jandino nou?

2. De Gordon tegen Dino Show

Jandino heeft sowieso een dramatisch kijkcijferjaar want ook De Gordon tegen Dino Show flopte op weinig spectaculaire wijze. De spelshow waarin de 2 gekken het tegen elkaar opnamen, zorgde vooral voor veel geschreeuw en weinig gelach. De kijkcijfers lagen al vanaf het begin in het slop en de weg naar boven werd maar niet gevonden.

1. DanceSing

Nog harder dan Twan Huys, Jandino of Albert Verlinde, viel DanceSing dit jaar te pletter. De muzikale talentenjacht werd door John de Mol gepresenteerd als hét nieuwe tv-format dat The Voice of Holland zou wegvagen. Wat we kregen was een inwisselbare talentenjacht die dansen en zingen combineerde en daardoor veel oude bekenden optrommelde. Niks fris aan, gewoon een opgewarmde formule. Maar successen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dat lesje hebben ze bij SBS6 nu meerdere malen geleerd.

DanceSing

Wist je trouwens dat er nog veel grotere flops zijn uit de televisiegeschiedenis? Je vindt hier alle horrorverhalen uit Hilversum! Kijk je liever een film? Deze 10 Netflix originals raden we van harte aan en anders hebben we ook nog een heel bioscoopoverzicht van de grootste nieuwe films in de aanbieding.

Lees verder