Gordon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon

6 Vreselijke flops in de Nederlandse televisie-geschiedenis

|
|

Laatste update:

De tv-wereld is een harde wereld. Kijkers zijn niet van YouTube en Netflix weg te trekken en journalisten zijn verslaafd aan kijkcijfers. En als die cijfers niet elke uitzending boven de 800.000 uitstijgen, voel je al snel de hete adem van een stelletje haters in je nek. En als het écht slecht gaat met je kijkcijfers, word je zonder pardon door de grote baas van de buis gerukt. Dat noodlot stond de volgende programma's te wachten.

1. Mindmasters Live

In 2015 verscheen mentalist Uri Geller op tv met een tienkoppige jury in een talentenjacht om de beste mentalist te vinden. Met amper 500.000 kijkers voor de tweede aflevering besloot de SBS 6-baas om het programma per direct van de buis te halen. En zo was Mindmasters al na twee afleveringen verleden tijd. 

2. Mijn Man Kan Niet Dansen

Iedereen weet inmiddels dat Humberto Tan soepel in de heupjes is. Hij kreeg dan ook het programma Mijn Man Kan Niet Dansen in zijn schoot geworpen. Hierin werden stuntelige echtgenoten door professionele dansers geholpen met hun voetenwerk. Het publiek vond het programma en de dansmoves echter niet om aan te zien, aangezien de show al na twee afleveringen opgedoekt werd. Gelukkig voor Tan mocht hij nu Dance, Dance, Dance doen, waarin wél goede optredens zitten

3. Geld Maakt Gelukkig

SBS 6 is verslaafd aan talentenjachten én geldjachten. Zo kwam de zender in 2015 met een nieuwe geldshow met Do als presentatrice. In Geld Maakt Gelukkig kwamen dagelijks drie Nederlanders langs die acute geldproblemen hadden. Het publiek mocht dan ieder 100 euro schenken aan één van de kandidaten. Het publiek was blijkbaar niet erg fan van de spaarpot vol tranen, want het programma werd zonder waarschuwing per direct gecanceld. 

4. RTL Late Night met Twan Huys

Het had dé comeback van RTL Late Night moeten worden! Onder Humberto Tan kwakkelden de kijkcijfers en begon het format voorspelbaar te worden. Daarom smeet RTL een gigantische zak geld op tafel en kochten ze Twan Huys weg bij Nieuwsuur. Met een iets hardere journalistieke insteek begon RTL Late Night met Twan Huys… met Twan Huys begin september 2018. En de kijkcijfers zijn gewoon nooit goed geweest. Het programma wordt nog op RTL 4 uitgezonden maar begon 2019 met een nieuw dieptepunt van 207.000 kijkers. Zo blijkt maar weer dat je de kijker niet kunt kopen.

5. Gordon & Estelle: Weg Ermee!

Dit olijke duo had in Het Perfecte Plaatje zo'n goede klik dat ze na afloop een eigen programma van RTL kregen. In Gordon & Estelle: Weg Ermee gingen de twee diva's op budgetvakantie met groepen vrienden. Zelf rekende Gordon op een miljoenenpubliek, maar dat bleef uit. Toen hij op de set ook nog eens onhandelbaar bleek, werd de stekker uit de show getrokken. In plaats van de acht afleveringen in een eerste seizoen, werden het zes afleveringen in totaal. Inmiddels heeft Goor alweer een nieuwe flopper op z'n naam en kreeg hij óók nog eens een pak slaag van een sm-meesteres. Wij hopen dat hij weer successen boekt nu hij is overgestapt naar SBS 6, al heeft niet iedereen daar vertrouwen in...

6. Secret story

Secret Story zou de verbeterde versie van Big Brother moeten worden. Jammer voor Net5, want het programma werd een regelrechte flop. Secret Story bleek een slap aftreksel van de andere realityshows en de kandidaten hadden geen persoonlijkheid. Bovendien moesten ze achter elkaars geheimen komen, die vaak niet verder kwamen dan "ik heb wel eens iets van mijn zus gestolen." Gaap. 

Lees verder