Twan Huys: "Ik heb geen moment spijt gehad van RTL Late Night"

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Twan Huys: "Ik heb geen moment spijt gehad van RTL Late Night"

Twan Huys: "Ik heb geen moment spijt gehad van RTL Late Night"

|
|

Laatste update:

Gisteren was het dan zover: de allerlaatste aflevering van RTL Late Night. In tegenstelling tot de emotionele afscheidsweek van Humberto Tan, hield Twan Huys het in zijn laatste uitzending rustig en droog.

The final say

De laatste uitzending van RTL Late Night was eigenlijk een vrij doorsnee aflevering zonder weinig spektakel. De gasten waren onder anderen Ilse Warringa en Rop Verheijen van De Luizenmoeder, de band Van Dik Hout en dj Fernando Halman.  Aan het einde van de aflevering nam Twan Huys het laatste woord. In zijn speech, die ook hieronder te zien is, laat hij weten: “Ik heb geen moment spijt gehad van dit avontuur. Ieder avontuur gaat gepaard met risico's want iedereen die een berg beklimt weet nooit zeker of hij de top gaat halen. Dat hebben we geprobeerd, maar we moesten onderweg de poging staken. Ik wil alle medewerkers bedanken voor de tijd die we samen hebben besteed en natuurlijk alle gasten en de kijkers thuis. Hier eindigt Late Night, nog een hele fijne avond.”

Dalende kijkcijfers

Ruim een halfjaar geleden begon Twan bij RTL Late Night. In het begin haalde het programma nog hoge kijkcijfers, maar al snel begon dit te dalen. In verhouding met programma’s als Pauw, waar gemiddeld zo’n 800.000 mensen naar kijken, haalde Late Night slechts de helft van de kijkers. De afgelopen weken daalde dit zelfs naar zo’n 200.000. Patty Brard werd nog ingezet als troef om het programma nieuw leven in te blazen, maar dit mocht uiteindelijk niet baten. In een reactie op RTL Nieuws verklaart Huys: "Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken."

Grootste flops

RTL Late Night met Twan Huys is dus een grote flop gebleken binnen de Nederlandse televisie. Maar Twan is niet de enige bij wie het niet helemaal lekker ging: wij hebben de grootste flops van de Nederlandse tv voor je verzameld, zo weet je waar ze in Hilversum nog steeds nachtmerries van hebben. 

Lees verder