6 Inside Albert Verlinde Jan Versteegh

Veronica Superguide logo
6 Inside Albert Verlinde Jan Versteegh

“6 Inside is te snel de buis opgegaan”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertellen de nieuwe SBS6-bazen Paul Römer en Marco Louwerens vandaag waarom het dit komend seizoen wél goed gaat komen met de zender. Ook kijken ze terug op wat er het afgelopen seizoen misging, en dan kom je natuurlijk al snel uit bij het falen van 6 Inside. Eind mei werd bekend dat dit roddelprogramma met Albert Verlinde en Jan Versteegh al na één seizoen van de buis zou verdwijnen. Louwerens weet waarom het misging.

“6 Inside is te snel de buis opgegaan”

“6 Inside was een aardig idee, maar het ging te snel de buis op”

Volgens de tv-directeur van SBS6 kan het floppen van 6 Inside verklaard worden door het feit dat de voorbereidingen te veel een haastklus waren: “6 Inside was best een aardig idee, maar het ging te snel de buis op. Wij hebben er te makkelijk over gedacht”, aldus de programmadirecteur. Saillant detail: Louwerens is in maart aangesteld, toen het showprogramma al een zinkend schip was. Hij steekt hier dus niet helemaal de hand in eigen boezem. Wel geeft hij aan dat het roer omgaat bij de zender, want: “De afgelopen jaren holden we bij SBS 6 te veel als een hond achter zijn eigen staart aan. We riepen te vaak: er zit een gat in het programmaschema, vullen maar”.

Stopzetten Utopia ook verklaard

Ook leggen de omroep-topmannen uit waarom ze besloten te stoppen met Utopia, dat was nou immers juist een SBS6-programma wat het wel goed deed. De zender wil met het reality-programma stoppen op een hoogtepunt. Paul Römer verklaart: “Het is de langstlopende dagelijkse reality ter wereld en heeft een trouwe fanbase. Toch moet je af en toe weer ruimte maken om andere dingen te doen. Je wilt niet doorgaan en dan een grauwsluier zien ontstaan. Nu kun je met opgeheven hoofd afscheid nemen”. In het Engels noemen ze stoppen op een hoogtepunt “going out on a high”, en de bewoners van Utopa lijken dat nu al letterlijk te nemen.

Lees verder