Utopia 2.0

Veronica Superguide logo
Utopia 2.0

Utopia stopt! Laatste aflevering wordt eind 2019 uitgezonden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

We hebben 6 jaar (of 1554 afleveringen) lang het sociaal experiment van dichtbij mogen ervaren, maar nu is het einde aangekondigd. Utopia stopt eind 2019 om ruimte te maken voor nieuwe programma’s op SBS6. Ook de livestream verdwijnt, waarmee we 24/7 de bewoners konden volgen. Eén bewoner zal het Utopia-terrein in Laren verlaten als de ultieme winnaar.

Geen plek op het nieuwe SBS6

Het oorspronkelijk plan was om de in 2013 gestarte reality serie maar 1 jaar uit te zenden. In Utopia werken de bewoners aan het bouwen van de ultieme samenleving. Dat was zo’n succes dat de show jaar op jaar verlengd werd. Nu John de Mol de SBS6 programmering volledig aan het omgooien is, sneuvelt ook Utopia. Lingo en Man Bijt Hond keren wel terug naar de zender. Da’s ook leuk toch? Overigens ‘stopte’ Utopia al eens eerder in 2018.

Utopia-kindje

Bijna zes jaar lang hebben de verschillende inwoners gebouwd, discussies gevoerd, geëxperimenteerd, ruziegemaakt en ook veel plezier gehad. Tot twee keer toe veranderden ze een kale omgeving in een bruisende mini-samenleving, voorzien van alle gemakken en soms zelfs van luxe. Deelnemers Romy en Cemal krijgen zijn zelfs in verwachting van een Utopia-kindje!

Wat gaan we zien tijdens de Utopia-finale?

Utopia 2.0 is iedere werkdag van 19.30 tot 20.30 uur te zien bij SBS6. Vanaf 26 augustus wordt Utopia elke werkdag uitgezonden van 18.00 tot 19.00 uur. Talpa maakt op een later moment bekend wat we gaan zien tijdens de Utopia-finale en wat er daarna in de plaats komt op SBS6.

Lees verder