Woody Harrelson in Zombieland

Veronica Superguide logo
Woody Harrelson in Zombieland

Wut!? True crime-podcast over Woody Harrelsons vader

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het ‘true crime’-genre is enorm populair dankzij series als Making A Murderer, Dirty John en Don’t F**k With Cats. Binnenkort verschijnt er een nieuwe true crime-podcast over de vader van de geliefde acteur Woody Harrelson, genaamd Son Of A Hitman.

Niet iedereen weet het, maar de vader van acteur Woody Harrelson (Natural Born Killers, Zombieland) Charles was een huurmoordenaar die minstens twee moorden in opdracht pleegde, maar van meer rottigheid verdacht werd.

In 1980 kreeg Harrelson tweemaal levenslang vanwege de moord op een rechter, die hij neergeschoten zou hebben voor een drugsdealer. Harrelson ontkende deze moord gepleegd te hebben, en zou tegen de dealer alleen maar gezegd hebben dat hij hem wél had gepleegd om het geldbedrag te claimen.

In 2003 trok de dealer zijn eerdere verklaring in, en zei hij dat iemand anders dan Harrelson de rechter doodschoot. Woody probeerde met deze informatie zijn vader vrij te krijgen maar dat verzoek werd afgewezen.

Woody Harrelson: Son Of A Hitman

Het is nog onbekend of Woody Harrelson meedoet aan de true crime-podcast, maar zijn twee broers Brett en Jordan zijn wél van de partij. Volgens Woody speelde Charles ‘geen rol in zijn opvoeding’, omdat zijn vader zijn gezin al snel in de steek liet. Harrelson zocht zijn vader wel vrij regelmatig op in de gevangenis, maar zag hem eerder als een soort vriend. Ondanks zijn veroordelingen vond Woody de oude Charles ‘erg charmant en welbespraakt’. Sorry Woody, maar dat geldt ook voor Hannibal Lecter!

Charles Harrelson overleed trouwens al in 2008, dus hoe de conclusie van het onderzoek ook luidt: voor hem maakt het niet veel meer uit. De podcast over de familie Harrelson verschijnt in mei op Spotify.

Lees verder