• True Crime

Hoe zit het nu met Luka Magnotta uit Don't F**k with Cats op Netflix?

De maniakale moordenaar Luka Magnotta uit true crime-serie Don't F**k With Cats joeg Netflix-kijkers een paar jaar geleden de stuipen op het lijf. Hoe zit het nu eigenlijk met hem, anno 2023?

Luka Magnotta

Let op: spoilers voor Don't F**k With Cats volgen!

Laten we beginnen met geruststellend nieuws: moordenaar en dierenbeul Luka Magnotta zit nog altijd achter slot en grendel. Het voormalig model moet een levenslange straf uitzitten in een streng beveiligde Canadese gevangenis in Quebec. Hij werd in 2014 onder meer veroordeeld voor de gruwelijke moord op student Justin Lin.

Nog altijd actief?

Maar helaas hield dat hem, zo lijkt het, niet tegen om zijn online activiteiten voort te zetten. Een groepje Reddit-gebruikers verzamelde in 2020 bewijs waaruit zou blijken dat Luka gewoon doorgaat met zijn beruchte fake accounts en het ophemelen van zichzelf. Een patroon dat we natuurlijk ook al zagen in de Netflix-serie.

Luka Magnotta

In deze Reddit-groep verzamelde een groep internet-savy kijkers bewijs dat hij vanuit zijn cel blijkbaar de beschikking had - of heeft - over iets waar hij mee op internet kon. In feite verricht deze groep dus dezelfde soort heldendaad als de bekende Facebook-groep uit de docu.

Bewijs dat Luka Magnotta nog actief is

Deze Redditors kwamen met verschillende lugubere bewijzen. Zo zou Luka dit inmiddels weer verwijderde Twitteraccount hebben gebruikt en creëerde hij weer talloze nep-accounts om zichzelf op verschillende platformen op te hemelen. Eén van die accounts gaf deze bizarre blog-post een like. Als klap op de vuurpijl postte hij eind december (2019) een 'interview' met zichzelf op YouTube, waarin hij ingaat op de docu. Dit is overduidelijk Luka die een Google Translate-stem inzette om zichzelf te interviewen, claimen deze kijkers.

Getrouwd

In de jaren na de uitspraak haalde Luka wel vaker het nieuws. Zo schreven meerdere Canadese media over het date-gedrag van de gevangene. Hij zocht in 2015 naar een match via een datingplatform voor inmates genaamd 'Canadian Inmates Connect'. Volgens de Toronto Sun trouwde hij in 2017 met een mede-gevangene. Luka's moeder Anna Yourkin mocht toen bij de ceremonie zijn als getuige. "She was incredibly traumatized by what he did but she loves him unconditionally", aldus Brian Whitney. Deze man schreef samen met Anna het boek 'My Son, the Killer'.

Meer over Luka's leven in de gevangenis zie je hieronder:

De huidige stand van zaken

Een van de laatste ontwikkelingen in zijn zaak, kwam begin 2022. CTVNews wist de hand op rechtbankdocumenten te leggen. Hieruit bleek dat Luka zijn advocaat opdracht gaf om een verhuizing te regelen. De moordenaar wilde namelijk weg uit zijn zwaar beveiligde gevangenis, een zogenoemde maximum-security prison. Liever zit hij in een medium-security facility. We weten niet hoe dit afliep want hierna stopte de berichtgeving weer.

Geïnteresseerd in nog meer van dit soort docu's? Je vindt Don't F**k With Cats en meer in onze lijst met de beste true crime-docu's op Netflix.