Tom Egbers-interview levert kijkcijferrecord op voor Khalid & Sophie

Wat Mark Rutte is voor Vandaag Inside, is Tom Egbers blijkbaar voor Khalid & Sophie. Terwijl kijkers nog maar bar weinig zin hebben in talkshows, doet een schandaaltje op z'n tijd het toch goed. Het leverde gisteravond de beste cijfers ooit op voor de dagelijkse talkshow.

Tom Egbers in Khalid & Sophie

Ergens tussen de 550 en 750.000 kijkers is wat Khalid & Sophie zo'n beetje scoort dagelijks, op het oude tijdslot van De Wereld Draait Door. In de hoogtijdagen van die show, toen iedereen Matthijs van Nieuwkerk nog leuk vond, wist het dagelijks meer dan twee miljoen kijkers te boeien, met soms uitschieters boven de drie miljoen. Maar die tijd is definitief voorbij. Zelfs Vandaag Inside scoort op een goede dag, als Mark Rutte te gast is, niet meer dan anderhalf miljoen kijkers.

Toch indrukwekkend

Het is dan ook opvallend dat Khalid & Sophie gister ineens bijna een miljoen kijkers had. De reden was natuurlijk Tom Egbers, die aan tafel zijn kant van het verhaal kwam vertellen. Het verhaal dat er voor zorgde dat hij voorlopig niet op tv te zien zou zijn, met gisteravond als enige uitzondering dan. Volgens kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp, die als geen ander de cijfers kent, zal dit waarschijnlijk een record zijn voor de talkshow. Het was sowieso gisteravond de best bekeken talkshow, een eer die de laatste tijd vrijwel altijd naar Vandaag Inside gaat.

Minder grachtengordel

Het valt Tina op dat het sowieso wat beter gaat met de cijfers van Khalid & Sophie de laatste tijd, waar ze ook een verklaring voor heeft. "[De] talkshow is door minder grachtengordel onderwerpen en meer de verhalen achter de mensen in het nieuws te brengen, en door minder boos maar meer hoopvol te worden, dit seizoen uitgegroeid tot de nummer 2 (na VI) talkshow van dit land. Knap."

De concurrentie

Eva Jinek had in haar voorlopig laatste aflevering haar ex Freek Vonk aan tafel, die op zijn beurt Angela de Jong de stuipen op het lijf jaagde. Toch hielp het naar niet in de statistieken. Jinek sloot het seizoen af met een matige 621.000 kijkers. Wat dat betreft deed Op1 het nog vrij aardig met 815.000 kijkers. En het immer betrouwbare Vandaag Inside deed het weer keurig met 921.000 kijkers.

Khalid & Sophie zie je dagelijks om 19.00 uur op NPO 1.