Vandaag Inside met Mark Rutte verpulvert concurrentie

Hat lag in de lijn der verwachting dat de uitzending van Vandaag Inside waar Mark Rutte zou aanschuiven het goed zou doen en dat bleek geen valse hoop voor SBS6. De concurrentie kon gisteravond wel inpakken, want Vandaag Inside waren met afstand de winnaar van hun tijdslot en zelfs bijna van de avond.

René van der Gijp en Mark Rutte in Vandaag Inside

Na weken van kijkcijferdrama voor SBS6 met mislukkingen als De NIX Factor en Avastars, lijken ze de laatste tijd weer een beetje teruggekeerd uit het dal. En deze ochtend zal de champagne gerust ontkurkt worden bij Talpa met de kijkcijfers van gisteravond. Vandaag Inside scoorde het hoogste aantal kijkers ooit, terwijl Chateau Meiland de kijkcijfer top 10 afsloot met een keurige 1 miljoen kijkers.

Brons voor VI

Vandaag Inside scoorde gisteravond 1,5 miljoen kijkers, ruim de helft meer dan een normaal goede avond en een verdubbeling van een 'gemiddelde' uitzending. Daarmee was de talkshow het op twee na best bekeken programma van de avond en moest het (nipt) Van Onschatbare Waarde (1.532.000) en het NOS Journaal (1.760.000) voor zich laten. Maar binnen het tijdslot van 21.30 uur waren ze heer en meester.

Recorduitzending

Maar niet alleen verpulveren de cijfers de concurrentie, ook hun eigen record wordt gebroken. De tot nu toe best bekeken aflevering ooit was volgens kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp de uitzending met de terugkeer van de heren ná hun tijdelijke pauze als gevolg van de kaarsenrel. Toen scoorden ze 1.481.000 kijkers, net iets minder dan gisteravond.

Beste jongetjes van de klas

Met zulke resultaten is het niet verwonderlijk dat Talpa weer even met de heren om de onderhandelingstafel is gaan zitten. Daaruit zou een nieuw meerjarig contract gerold zijn én een nieuwe show op de vrijdagavond, waar nu nog het problematische Avastars geprogrammeerd staat. De heren zouden daarmee stijgen naar een gage van 1,2 miljoen tot 1,4 miljoen per persoon. De nieuwe vrijdagavondshow zou vanaf 7 april al te zien zijn.

Verdeelde kijkers

De veelbesproken uitzending van gisteravond leverde in elk geval een hoop opvallende momenten op. En het werd eigenlijk minstens zo ordinair als normaal, waarbij zelfs nog de piemelhelm van René nog even ter tafel kwam. Kijkers waren alleen lang niet allemaal te spreken over de wijze waarop Rutte 'aangepakt' werd. René leek half verdoofd, terwijl Johan z'n punt toch net niet soepel wist te maken. Vooral Job Knoester zat als een pitbull vanaf de bar van alles te roepen naar de premier.

Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.35 uur op SBS6.