Kijkers verdeeld over Vandaag Inside met Mark Rutte: ‘schaam me kapot’

Vanavond was het dan eindelijk zo ver: de ‘historische’ Vandaag Inside met Mark Rutte. Het was ‘erop of eronder’ voor Johan Derksen en Wilfred Genee. Zouden ze Mark ‘de aal’ Rutte onder de tafel kunnen krijgen?

Mark Rutte in Vandaag Inside

Volgens Rutte mocht alles (zelfs zijn liefdesleven) besproken worden. Maar goed ook want volgens Wilfred stond ‘de toekomst en geloofwaardigheid van het programma’ op het spel. Mild waren de mannen zeker niet. Johan benadrukte meerdere keren dat het hoog tijd was voor Rutte om zijn biezen te pakken. Na zo’n situatie als die in Groningen zou volgens Johan ‘alleen een dictator in een bananenrepubliek nog blijven zitten.’

Keiharde feiten

De meeste kijkers konden de harde aanpak van Johan wel waarderen. “Ik zeg het niet graag, maar Johan Derksen sloopt Rutte met keiharde feiten”, aldus een kijker. “Ze durven de 'bek' open te gooien! Well done mannen”, aldus een andere. Toch zijn er ook kijkers die vinden dat de mannen te ver zijn gegaan. “Rutte die zich publiekelijk laat afmaken door Genee en Derksen…zoiets kan alleen in Nederland…schaam me kapot.”

Te drammerig

Volgens sommige kijkers was Job Knoester de echte winnaar van de avond. Vanaf zijn kruk was hij bijzonder kritisch op de premier die hij zelfs 'een psychopaat' noemde. Waar de ene kijker zijn optreden ‘fantastisch’ noemde, mocht het van de ander wel ‘wat volwassener’. Over Wilfred waren de kijkers, zoals wel vaker, haast unaniem ontevreden. Zo zou hij ‘te drammerig’ zijn. Een kijker stelt zelfs dat hij door Wilfred ‘sympathie kreeg voor Rutte en dat is wel heel knap'.

Vandaag Inside is van maandag tot en met donderdag om 21.30 te zien op SBS6.