Avastars zakt onder de 200 duizend kijkers

Mocht John de Mol nog even gehoopt hebben dat zijn mislukte alentenjacht Avastars alsnog omarmd zou worden als een soort culthit, lijkt die hoop nu wel echt vervlogen. Gisteravond zakte het programma op primetime onder de 200.000 kijkers. Maar Talpa houdt moedig stand en verplaatst de show niet.

Avastars

Waarschijnlijk zijn er weinig programma's te noemen die na een stevige promotiecampagne zó hard gefaald hebben als Avastars. In de peperdure talentenjacht treden virtuele poppetjes op, terwijl de echte zanger en danser zich achter de schermen in het zweet werken. En daar moet een jury met mensen als Nick en Simon dan weer cijfers voor geven. Het klinkt misschien verrassend, maar mensen vinden het niet zo'n leuk programma.

Race naar het putje

Al bij de eerste aflevering kon je spreken van horrorcijfers, maar nu blijkt dat de bodem nog niet in zicht was. Want terwijl de opening een voor dat tijdstip dramatische 304.000 kijkers trok, zakte het een week later terug naar 214.000 kijkers. Maar kennelijk waren er twee afleveringen nodig voor sommige mensen om alsnog af te haken. Gisteravond bleven daar slecht 197.000 kijkers van over.

Concurrentie

Eigenlijk was het alleen een verdrietige avond voor SBS6, want de bazen van andere zenders hadden weinig te klagen. Zo trok om hetzelfde tijdstip op NPO 1 publiekslieveling Flikken Maastricht ruim 1,5 miljoen kijkers. De ouderwets trage tv-quiz 2 voor 12, op NPO 2, trok ook nog eens 1,3 miljoen kijkers. De tweede aflevering van De Verraders op RTL 4 trok een keurige 1 miljoen kijkers. En ook Vandaag Inside, dat direct na Avastars werd uitgezonden wist weer bijna een miljoen mensen te boeien.

HODL

In een reactie aan het ANP zegt een woordvoerder van Talpa niet te willen toornen aan het uitzendmoment van Avastars. Dat was eerder wel het geval bij die andere mislukking, De NIX Factor. We hebben het gezicht van de woordvoerder niet gezien toen die het zei, maar de reactie was: "Avastars is vrijdag om 20.30 uur te zien op SBS6." Of daarbij een lach of een traan te zien was is dus niet duidelijk.

Voor wie iets bijzonders wil ervaren is Avastars dus elke vrijdagavond te zien om 20.30 uur op SBS6.