Tom Egbers blijft voorlopig weg van televisie

Tom Egbers blijft voorlopig nog even in de blessuretijd zitten en we hoeven dus nog echt geen comeback te verwachten van de presentator. Door het onthullende artikel van de Volkskrant over zijn dramatische affaire op de werkvloer, geeft hij de redactie de rust zónder hem. 

Tom Egbers

Tom Egbers kan volgens velen echt niet zomaar verschijnen op televisie. Toch zijn de meningen vooralsnog vrij verdeeld. Door alle commotie rondom het Volkskrant-artikel blijft de presentator voorlopig nog heel ver weg van televisie. Dat laat een woordvoerder van de NOS weten aan het ANP. De situatie is dus in de tussentijd niet veranderd en dat hoeven we niet snel te verwachten. De presentator zou een vrouwelijke collega - met wie hij tijdens haar stageperiode een affaire mee heeft gehad - voor lange tijd hebben gepest. 

Volgende stappen

Over eventuele andere stappen in het 'Tom Egbers-probleem' kan de NOS niets zeggen. "De laatste status is dat Tom Egbers zaterdag besloten heeft om niet te presenteren om daarmee rust te bieden aan de redactie en het programma", aldus de woordvoerder. Het is vooralsnog onduidelijk of er inmiddels een gesprek is gevoerd met de presentator over het wangedrag. Wel is de hoofdredactie van NOS Sport vrijwel direct na het verschijnen van het artikel opgestapt. 

Jack van Gelder

Er raast weer een heuse mediastorm over Nederland nu zowel Jack van Gelder en Tom Egbers in opspraak zijn geraakt voor grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Zo zou Jack seksuele opmerkingen hebben gemaakt naar een collega-presentator en zou hij iemand in een discussie 'hoer' hebben genoemd. Meer over zijn situatie is niet bekend, maar externe vertrouwenspersonen hebben inmiddels een kleine honderd meldingen ontvangen van dergelijk gedrag op de redactie. 

Bron: ANP/Veronica Superguide