‘Tom Egbers kan dit weekend Studio Sport beter niet presenteren’

Tom Egbers wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Kan hij dit weekend gewoon Studio Sport presenteren? Rob Goossens vindt van niet.

Tom Egbers

Update: Tom Egbers is zondag niet op tv te zien, zo laat een woordvoerder van NOS aan het ANP weten. Tom wil daarmee rust bieden aan de redactie en het programma.

Origineel bericht:

We leren steeds meer over de meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Tom Egbers is een van de betrokkenen. Zo heeft hij een affaire gehad met een stagiaire. Toen de relatie verbroken werd, zou Tom over zijn gegaan tot pestgedrag en intimidatie. Het is nog onduidelijk of Tom dit weekend op tv te zien zal zijn. Hij presenteert doorgaans op zondag het programma Studio Sport Eredivisie.

Jack van Gelder en Tom Egbers

Rob Goossens geeft zijn mening in RTL Boulevard. “Ik zou zeggen als het Jack van Gelder (lees hier meer over de beschuldigingen aan zijn adres, red.) was geweest: ja. Tom Egbers: nee. Omdat de dingen waarvan hij beschuldigd wordt ook bevestigd worden door meerdere partijen en die gaan ook veel verder.

'Het leidt gigantisch af'

De grote vraag is sowieso of Tom op dit moment wel op tv moet willen verschijnen. Tom gaat nog in gesprek met de NOS-directie. Moet dat niet eerst gebeuren? Het lijkt Rob hoe dan ook niet verstandig: “Het leidt gewoon gigantisch af. (…) Kun je als Tom Egbers nu op televisie? Ik zeg niet dat-ie op staande voet ontslagen zou moeten worden, maar ik zou niet op televisie [verschijnen].

Johan Derksen is trouwens een hele andere mening toegedaan. Dat leidde gisteren bij Vandaag Inside tot een verhitte discussie.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18.35 uur op RTL 4.

Bron: Veronica Superguide/ANP