Tom Egbers had affaire met 22-jarige stagiaire bij NOS Sport

We leren steeds meer over de meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Tom Egbers is een van de betrokkenen. Zo zou hij een affaire hebben gehad met een stagiaire.

Tom Egbers

Ook Tom Egbers heeft op de redactie van NOS Sport grensoverschrijdend en intimiderend gedrag vertoond, zo is te lezen in De Volkskrant. Tom zou in 2005 een affaire hebben gehad met een 22-jarige stagiaire. Hij stuurde haar naar verluidt talloze sms’jes, ook mailde en belde hij haar, soms zelfs midden in de nacht. Nadat de affaire werd beëindigd, escaleerde de situatie.

'Serpent'

Toms vrouw, Janke Dekker, die nu voorzitter is van Mores, het meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector, kwam verhaal halen bij de stagiaire. Daarna begon Tom de stagiaire te pesten. In het bijzijn van collega’s noemde hij haar bijvoorbeeld 'de as van het kwaad' en 'serpent'. Wanneer ze langsliep, maakte hij daarnaast een gebaar met zijn hand langs zijn keel.

De hoofdredactie van NOS Sport was op de hoogte van de situatie.

Tom reageert

Tom betuigt spijt en betreurt de affaire. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien." Het is nog onduidelijk of Tom dit weekend gewoon zal presenteren voor NOS. De NOS gaat in gesprek met alle medewerkers die in het artikel van De Volkskrant genoemd worden.

Bron: Veronica Superguide/ANP