Janke Dekker: 'Minnares Tom Egbers accepteerde niet dat het uitging'

In het onthullende artikel over het grensoverschrijdende gedrag bij NOS Sport is presentator Tom Egbers een van de hoofdrolspelers. Maar de vork zit iets anders in de steel, beweert zijn vrouw Janke Dekker. 
 

Janke Dekker en Tom Egbers

In het Volkskrantartikel kwam aan het licht dat Tom jaren geleden een affaire had met een 22-jarige stagiaire van NOS Sport. Hij stuurde haar naar verluidt talloze sms’jes, ook mailde en belde hij haar, soms zelfs midden in de nacht. Nadat de affaire werd beëindigd, escaleerde de situatie. Tom zou de vrouw daarna hebben gepest, waarna ze op de een op andere dag weg was bij NOS Sport.

Stalkgedrag

Janke Dekker, de vrouw van Tom, beweert dat er absoluut geen sprake was van pestgedrag tegen de vrouw. "Zij accepteerde niet dat het uitging. De sms'jes bleven komen", vertelt ze in het AD. Ze noemt het stalkgedrag. Volgens Janke voelde zij zich daarna "zo onveilig na aanhoudende sms'jes van de vrouw", dat de politie werd ingeschakeld en er een jaar lang camerabewaking in huis wordt geplaatst. 

Diep dal

Het gezin van Tom en Janke gaat door een diep dal. De sportpresentator is diep geraakt door de commotie en kan en wil niet met de pers praten. Daarom doet zijn echtgenote nu het verhaal, om het gezin te beschermen. "Tom heeft al vaak gezegd: 'Ik had die affaire nooit moeten beginnen met een veel jonger iemand. Hoe stom ben ik geweest?' Van die affaire heeft hij spijt, maar die excuses golden niet voor het pestgedrag of intimideren, want daarvan was geen sprake."

'Wél pestgedrag'

In een reactie op het AD-artikel weerlegt journalist Willem Feenstra van de Volkskrant de beweringen van Janke. "Egbers ontkent enkele elementen van het pestgedrag, maar niet het gedrag als zodanig. De in het artikel beschreven gedragingen zijn waargenomen door meerdere collega's en blijken ook uit de verschillende stukken die wij in handen hebben."

Tom is voorlopig niet te zien in NOS Studio Sport en ook de hoofdredactie legt het werk neer. Janke, voorzitter van het meldpunt voor dergelijk gedrag, legt per direct haar functie neer.

NOS Studio Voetbal zie je elke zondagavond rond 22.20 uur op NPO 1.