Tiger King-crimineel Joe Exotic gaat vanuit cel voor Amerikaans presidentschap

Zo nu en dan duiken er wel eens opvallende kandidaten op die zich willen storten op het Amerikaanse presidentschap. Ditmaal is dat Joe Exotic. Je weet wel, die man uit de Netflix-documentaire Tiger King. Één dingetje, hij zit momenteel in de gevangenis.

Tiger king

Joseph Maldonado, zoals de ex-tijgerhandelaar echt heet, telt zijn dagen dus vanuit de bak. Momenteel zit hij een 21-jarige gevangenisstraf uit voor dierenmishandeling en het plannen van een moord.

Waarom?

Op zijn campagnewebsite geeft Joe aan dat hij de vrijheid terug wil geven aan het Amerikaanse volk. ‘’Daarom doe ik dit, om jullie eindelijk een stem te geven en om jullie vrijheid terug te geven zodat jullie niet meer in angst hoeven te leven in een land dat jullie in zijn macht denkt te hebben en jullie denkt te kunnen vertellen hoe jullie je leven moeten leiden.’’

Realisme

Iets van realisme lijkt er dan weer wel in te zitten bij de beste man. Een gevangenisstraf uitzitten maakt het namelijk niet per se optimaal om campagne te voeren. ‘’Ja, ik weet dat ik in de gevangenis zit en jullie zullen misschien denken dat het een grap is, maar dat is niet zo. Het is mijn grondwettelijk recht om dit te doen, zelfs hiervandaan’’, aldus Joe.

Krijg je door weer te lezen over Tiger King weer zin in wat misdaad-docu’s? Kijk dan hier voor de beste true crime-documentaires op Netflix!