Three-Body Problem: Game of Thrones in space!

Veronica Superguide logo
Three-Body Problem: Game of Thrones in space!

Three-Body Problem: Game of Thrones in space!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De makers van Game of Thrones werken voor Netflix aan de sciencefictionserie The Three-Body Problem. Aliens, politiek gekonkel en geweld: dit wordt... Game of Thrones in de ruimte!?

The Three-Body Problem is een Chinees sciencefiction-epos van de schrijver Liu Cixin. De drie boeken vertellen een verhaal dat in de jaren 60 begint, en tot aan het einde der tijden(!) duurt. Het eerste boek, waar de serie mee begint, gaat over de eerste ontmoeting tussen aliens en de mensheid.

In het sterrenstelsel náást dat van de aarde draaien drie sterren om elkaar heen, in een soort ruimtespiraal. Dit is extreem vervelend voor de inwoners van de planeet Trisolaris: hun planeet wordt door de zwaartekracht van deze sterren heen en weer gepingpongd, en is vaak lange periodes onbewoonbaar.

Aliens zijn het beu

Het hangt de bewoners van Trisolaris nogal de keel uit dat hun planeet het ene moment superheet is, dan weer superkoud én dat de dampkring soms giftig wordt (of helemaal verdwijnt!). Zodra wetenschappers contact maken met Trisolaris, gooien de aliens alles in hun ruimteschepen en komen ze deze kant op!

Trisolaris ligt niet naast de deur, en wetenschappers op aarde denken dat het een paar honderd jaar duurt voor de aliens onze planeet bereiken. Er ontstaat echter wel een enorm probleem: verschillende groeperingen hebben allemaal andere gedachten over de alien-invasie!

Sommigen bereiden zich voor om de aliens uit de lucht te knallen, terwijl anderen de buitenaardse wezens zien als een kans om hun eigen situatie te verbeteren! De aliens zijn nog enorm ver weg maar de oorlog is eigenlijk al begonnen.

Three-Body Problem: Game of Thrones in space!

The Three-Body Problem

The Three-Body Problem zit dus vol politiek gekonkel, geweld en sciencefiction. Met een enorme dreiging die onderweg is en groepen die elkaar naar het leven staan, lijkt het zelfs wel een beetje op Game of Thrones! Kat in het bakkie voor David Benioff en D.B. Weiss; als ze het einde tenminste niet verprutsen.

Netflix is van plan om alledrie de boeken uit The Three Body-Problem-reeks in een serie te veranderen. Volgens het persbericht kijken Benioff en Weiss “er enorm naar uit om dit verhaal de komende jaren tot leven te brengen.” Hoewel het project enorm interessant klinkt, zal het waarschijnlijk nog wel even duren voor we ook echt naar The Three-Body Problem kunnen kijken.

Benioff en Weiss werden na het succes van Game of Thrones aangetrokken door Netflix, om daar nieuwe series te maken. Het duo kreeg hiervoor 200 miljoen dollar, en ze lieten zelfs het maken van een nieuwe Star Wars-trilogie hiervoor vallen!

Lees verder