David Benioff en D.B. Weiss

Veronica Superguide logo
David Benioff en D.B. Weiss

Game of Thrones-makers stappen over naar Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss hebben hun nieuwe thuis gevonden. Na een biedingsoorlog met onder andere Amazon en Disney liet Netflix aan Deadline weten dat zij de strijd hebben gewonnen.

Cashen

De details over het contract zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen gaat het om een deal van 9 cijfertjes. Andere grote makers, zoals Shonda Rhimes en Ryan Murphy, hebben al eerder zo’n megadeal gekregen bij de streamingdienst. 

Welkom bij Netflix

Ted Sarandos, de contentbaas van Netflix is razend enthousiast over de komst van de twee schrijvers. “We zijn super blij om meestervertellers David Benioff en Dan Weiss te verwelkomen bij Netflix. We kunnen niet wachten om te zien wat hun fantasie zal brengen voor onze abonnees.” 

Maar eerst Star Wars

Voordat ze naar Netflix vertrekken hebben ze nog een aantal andere verplichtingen. Zo werken ze aan een nieuwe Star Wars-trilogie. Voor Universal Studios schreven zij ook een Kurt Cobain-documentaire en voor Fox mogen ze de gevangenisfilm Dirty White Boys aanpassen. 

Emmy Awards

Ondanks dat het laatste seizoen van Game of Thrones door veel fans werd afgekraakt, is de serie dit jaar weer genomineerd voor een recordaantal Emmy's. De serie heeft maar liefst 32 nominaties ontvangen. Op 22 september worden de prijzen uitgereikt en weten we hoeveel awards de show mee naar huis mag nemen. 

Lees verder