Netflix sleept bedenker Glee, American Horror Story en 9-1-1 binnen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix sleept bedenker Glee, American Horror Story en 9-1-1 binnen

Netflix sleept bedenker Glee, American Horror Story en 9-1-1 binnen

|
|

Laatste update:

Netflix laat z’n financiële spierballen rollen! Ryan Murphy, de bedenker van American Horror Story, American Crime Story, Glee en Nip/Tuck gaat exclusief series maken voor het streamingplatform.

Volgens geruchten is er bij de deal een bedrag van 300 miljoen dollar gemoeid. De succesvolle schrijver/producer begint in juli aan zijn nieuwe baan bij Netflix. Murphy’s contract bij Fox loopt binnenkort af. De toekomst van dat bedrijf is momenteel onzeker, na de overname door Disney. Het is dus niet gek dat hij (veel) eieren voor z’n geld kiest. Murphy gaf regelmatig aan dat hij ‘waarschijnlijk op de parkeerplaats van Fox begraven zou worden’, maar sinds de overname begon hij te twijfelen.

Murphy bedacht een aantal populaire Amerikaanse shows zoals Glee, American Horror (en Crime) Story, Nip/Tuck en recent nog 9-1-1. Hij werkte al samen met Netflix aan Ratched (een prequel-serie over de tirannieke zuster uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest) en het satirische The Politician.

Hits

Murphy blijft onder deze deal werken aan de shows die hij eerder voor Fox bedacht. Alles wat de schrijver/producer na juni creëert valt onder de paraplu van Netflix.

Netflix is vastbesloten om bekende programmamakers aan zich te binden. Vorig jaar werd ook al een deal gesloten met Shonda Rhimes, de bedenker van Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder. Er lijken gouden tijden aan te breken voor Netflix-abonnees!

Lees verder