Deze Game of Thrones-acteur zou seizoen 8 wel willen remaken

Door Alie Sierkstra
Deze Game of Thrones-acteur zou seizoen 8 wel willen remaken

Game of Thrones-acteur Charles Dance (Tywin Lannister) heeft in een interview laten weten dat hij een petitie om seizoen 8 te remaken, zou ondertekenen. Met andere woorden: de acteur is ook niet echt te spreken over het einde van de HBO-serie…

Charles Dance is altijd blijven kijken

Charles Dance vertolkte jarenlang de rol van Tywin Lannister in Game of Thrones (GoT). Ondanks dat zijn personage het laatste seizoen van de HBO-serie niet gehaald heeft, is de acteur altijd blijven kijken. Helaas was ook hij niet bepaald onder de indruk van het gehate einde… Wat heet: hij is zelfs bereid om een petitie voor een seizoen 8-remake te ondertekenen!

Tywin Lannister Game of Thrones

Een universeel geliefd GoT-einde

In een interview met Pop Culture geeft Dance toe dat hij teleurgesteld is over hoe de schrijvers besloten om GoT af te ronden: "Nou, als er een petitie was, zou ik ‘m ondertekenen. (...) Ik weet dat de finale veel mensen tevreden stelde. Maar hij stelde ook veel mensen teleur. En ik ben bang dat ik tot dat laatste kamp behoor." Dance maakte wel meteen duidelijk dat makers David Benioff en D.B. Weiss een geweldige klus hebben geklaard. In ieder geval totdat ze met een goed einde moesten komen… Dat Dance graag een remake-petitie ondertekent, komt omdat hij wil dat Game of Thrones een universeel geliefd einde krijgt.

Dance is overigens niet de enige acteur die ontevreden is met het einde van GoT. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Emilia Clarke! Helaas zijn de mensen bij HBO tot dusver onvermurwbaar… Zij kijken liever vooruit, bijvoorbeeld naar die prequel-serie over de Targaryens.